Šosovicový prívarok
Červená šošovica
Autor receptu: dvorka
Asi pred rokom som tento recept dostala a nejak som naň pozabudla. Dnes som si konečne spomenula a neobanovala som. Rýchle, chutné, sýte, variabilné jedlo.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu som najskôr dobre premyla, dala som do kastrólika a zaliala vriacou vodou. Vody som mala asi tak centimeter nad šošovicou. Premiešala som a nechala variť na najmenšom ohreve 10 minút.
Pridala som paradajkové pyré, osolila a okorenila podľa chuti, pridala som prelisovaný cesnak a dovarila ďalších 10 minút.
K šošovici sa môže pridať podusená cibuľa alebo pór.
Kto má rád štipľavé jedlá, môže dochutiť chilli paprikou.
- Ako prílohu som si dala volské oko s dávkou čerstvej petržlenovej vňate. No nepohrdla by som ani dobrou fašírkou alebo údeným mäsom. Možno niekedy nabudúce.