Šosovicový prívarok

Červená šošovica

Autor receptu: dvorka

Asi pred rokom som tento recept dostala a nejak som naň pozabudla. Dnes som si konečne spomenula a neobanovala som. Rýchle, chutné, sýte, variabilné jedlo.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu som najskôr dobre premyla, dala som do kastrólika a zaliala vriacou vodou. Vody som mala asi tak centimeter nad šošovicou. Premiešala som a nechala variť na najmenšom ohreve 10 minút. Pridala som paradajkové pyré, osolila a okorenila podľa chuti, pridala som prelisovaný cesnak a dovarila ďalších 10 minút. K šošovici sa môže pridať podusená cibuľa alebo pór. Kto má rád štipľavé jedlá, môže dochutiť chilli paprikou.
  2. Ako prílohu som si dala volské oko s dávkou čerstvej petržlenovej vňate. No nepohrdla by som ani dobrou fašírkou alebo údeným mäsom. Možno niekedy nabudúce.