Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. septembra 2022
mesačník Varecha, 6. septembra 2022

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Černicové coulis: | |
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 300 ml (33 %) |
|
| 3 PL |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| 100 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame v 50 ml vody a pridáme do vriacej zmesi a varíme, kým nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 2
Krém: Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a so smotanou na hustý krém.
- 3
Sušienky vysypeme do vrecúška a rozdrvíme valčekom.
- 4
Do pohárov vrstvíme sušienky, krém, vychladnuté černicové coulis, opäť sušienky a nakoniec krém. Ozdobíme čerstvými černicami a lístkami medovky. Odložíme na hodinu do chladničky.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu