Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
			   Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. septembra 2022
		   
		   mesačník Varecha, 6. septembra 2022

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Černicové coulis: | |
| 250 g |  | 
| 100 ml |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 PL |  | 
| Krém: | |
| 250 g |  | 
| 300 ml (33 %) |  | 
| 3 PL |  | 
| Ešte potrebujeme: | |
| 100 g |  | 
| 200 g |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame v 50 ml vody a pridáme do vriacej zmesi a varíme, kým nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 
- 2
Krém: Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a so smotanou na hustý krém. 
- 3
Sušienky vysypeme do vrecúška a rozdrvíme valčekom. 
- 4
Do pohárov vrstvíme sušienky, krém, vychladnuté černicové coulis, opäť sušienky a nakoniec krém. Ozdobíme čerstvými černicami a lístkami medovky. Odložíme na hodinu do chladničky. Tiež ovocný pohár:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu