Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. septembra 2022
mesačník Varecha, 6. septembra 2022
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
Černicové coulis: | |
250 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
300 ml (33 %) |
|
3 PL |
|
Ešte potrebujeme: | |
100 g |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame v 50 ml vody a pridáme do vriacej zmesi a varíme, kým nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 2
Krém: Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a so smotanou na hustý krém.
- 3
Sušienky vysypeme do vrecúška a rozdrvíme valčekom.
- 4
Do pohárov vrstvíme sušienky, krém, vychladnuté černicové coulis, opäť sušienky a nakoniec krém. Ozdobíme čerstvými černicami a lístkami medovky. Odložíme na hodinu do chladničky.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu