Foto: olinecka
Tento rok máme dosť čerešní a tak som uvarila perfektný džem, ktorý zvládne aj začiatočník.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerešne poriadne umyjeme pod tečucou vodou. Potom ich ponorím do vody, kde pridám 1 PL soli. Nechám postáť, keď je v nich červík tak po pol hodine vidieť ako je na povrchu. Tohto roku neboli, ale robím to vždy.
- 2
Premyjem čerešne čistou vodou a nechám odkvapkať. Potom ich odkôstkujem a dám do nerezového hrnca, ktorý opláchnem vodou. V nerezovom hrnci lekvár ani džem neprihorí.
- 3
Čerešne povaríme asi 30 minút. Potom som ich trochu pomixovala tyčovým mixérom, aby sa skôr rozvarili. Pridala som cukor želirovací a povarila podľa návodu. Kto nemá želirovací cukor môže použiť cukor a želirovací pripravok 2 v 1, 3 v 1. Každý si určí, aké množstvo ide variť podľa toho aj cukor a želirovací prípravok. Hustotu som kontrolovala malým množstvom na tanieriku či po vychladnutí zhustol. Horúci dávam do prípravených pohárov, ktoré obrátim hore dnom na 10-15 minút.
- 4
Tak a v zime máme vynikajúci džem!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu