Čerešňový džem so škoricovým cukrom a s orechovým likérom fotorecept
Vyskúšala som nové ochutenie džemu. So škoricovým cukrom a s orechovým likérom sú čerešne s chuťou višní.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kúpila som pekné veľké čerešne na džem. Poriadne som ich umyla vo viacerých vodách, odstopkovala a odkôstkovala.   
- 
                                                    2
                                                    Trošku som ich popučila rukou.   
- 
                                                    3
                                                    Zasypala som ich cukrom a miešala, kým sa cukor celkom nerozpustil a nechala som ich 24 hodín presladzovať.   
- 
                                                    4
                                                    Na druhý deň som ich vložila do rajnice, zapla sporák a pomaly varila, občas som ich pomiešala.   
- 
                                                    5
                                                    Keď začala hmota hustnúť, už som ich miešala stále. Keď sa mi zdal džem dostatočne hustý, pridala som škoricový cukor a dobre premiešala.   
- 
                                                    6
                                                    Urobila som skúšku na tanieriku, keď džem nestiekol, bol čas plniť do čistých fliaš.   
- 
                                                    7
                                                    Ešte som pridala orechový likér a už som nevarila, horúci lekvár som plnila do fliaš, zatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky som získala 5 fliaš s objemom 250 ml.   
- 
                                                    8
                                                    Fľaše som obrátila a nechala vychladnúť. Zvýšilo mi asi deci lekváru na maslový chlebík raňajkový.   
- 
                                                    9
                                                    Prajem vám dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu