Čerešňový džem so škoricovým cukrom a s orechovým likérom fotorecept
Foto: izabella929
Vyskúšala som nové ochutenie džemu. So škoricovým cukrom a s orechovým likérom sú čerešne s chuťou višní.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpila som pekné veľké čerešne na džem. Poriadne som ich umyla vo viacerých vodách, odstopkovala a odkôstkovala.
-
2
Trošku som ich popučila rukou.
-
3
Zasypala som ich cukrom a miešala, kým sa cukor celkom nerozpustil a nechala som ich 24 hodín presladzovať.
-
4
Na druhý deň som ich vložila do rajnice, zapla sporák a pomaly varila, občas som ich pomiešala.
-
5
Keď začala hmota hustnúť, už som ich miešala stále. Keď sa mi zdal džem dostatočne hustý, pridala som škoricový cukor a dobre premiešala.
-
6
Urobila som skúšku na tanieriku, keď džem nestiekol, bol čas plniť do čistých fliaš.
-
7
Ešte som pridala orechový likér a už som nevarila, horúci lekvár som plnila do fliaš, zatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky som získala 5 fliaš s objemom 250 ml.
-
8
Fľaše som obrátila a nechala vychladnúť. Zvýšilo mi asi deci lekváru na maslový chlebík raňajkový.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu