Čerešňový džem

Čerešňový džem s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Vykôstkované čerešne pomixujeme, dáme variť.
  2. Odvážime si 400 g cukru.
  3. Pripravíme si horkú čokoládu. Ja som použila 74 %.
  4. Z odváženého množstva cukru odoberieme 3 PL, ktoré pridáme k želírovaciemu prípravku 2:1 Gelfix extra. Premiešame.
  5. Želírovací prípravok zmiešaný s cukrom pridáme k čerešniam spolu so šťavou z jedného citróna. Podľa návodu na obale povaríme. Pridáme aj zvyšný cukor.
  6. A pridáme nastrúhanú čokoládu.
  7. Horúci džem nalejeme do pripravených fliaš, uzatvoríme. Necháme vychladnúť pod dekou. Džem je výborný na palacinky.