Čerešňový džem
Čerešňový džem s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Postup- Vykôstkované čerešne pomixujeme, dáme variť.
- Odvážime si 400 g cukru.
- Pripravíme si horkú čokoládu. Ja som použila 74 %.
- Z odváženého množstva cukru odoberieme 3 PL, ktoré pridáme k želírovaciemu prípravku 2:1 Gelfix extra. Premiešame.
- Želírovací prípravok zmiešaný s cukrom pridáme k čerešniam spolu so šťavou z jedného citróna. Podľa návodu na obale povaríme. Pridáme aj zvyšný cukor.
- A pridáme nastrúhanú čokoládu.
- Horúci džem nalejeme do pripravených fliaš, uzatvoríme. Necháme vychladnúť pod dekou. Džem je výborný na palacinky.
|