Čerešňovo-orechová šťavnatá štrúdľa

Autor receptu: lenaer

Jednoduchá štrúdla z lístkového cesta, rýchla a nenáročná príprava. Keď neviete čo s čerešňami tak stačí kupované lístkové cesto a orechy :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerešne odkôstkujeme a postriekame rumom, vanilkovým cukrom a škoricou. Necháme odležať. Medzitým si roztopíme maslo a nasekáme alebo namelieme orechy. Cesto si rozvaľkáme natenko.
  2. Cesto pokropíme asi polovicou masla, posypeme orechami a trstinovým cukrom (samozrejme môže byť aj klasický kryšt. cukor), znovu pokropíme zvyšným maslom. Pridáme rovnomerne čerešne.
  3. Štrúdlu opatrne zvinieme a položíme na plech, ktorý sme vyložili pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom a pečieme dozlata približne 20 min. na 180 stupňov. A hotovo, dobru chuť!!