Čerešňovo-krémový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzkanr
Kalendárový receptík na čerešňovú sezónu :-)
1 plech porcia |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Palmarín, kryštálový cukor, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame do peny.
- Pridáme vajíčka, hrubú múku premiešanú s 3kávovými lyžičkami PDP (v podstate je to jeden cely balíček) a premiešame.
- 2/3 cesta rozotrieme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
- Do zvyšku cesta si zamiešame kakao rozmiešané v 2 PL mlieka a rozotrieme na prvú časť cesta.
- Na vrch cesta poukladáme odkôstkované čerstvé čerešne a pečieme na 180 stupňov 35 minút. Takto vypadá upečené cesto aj s čerešňami :-)
- Kým cesto chladne pripravíme si krém: vanilkový puding premiešame v cukrom v mlieku a varíme , keď puding zhustne necháme ho vychladnúť. Do vychladnuténo krému zašlaháme Heru a potrieme ním vrch cesta. Keď krém zhustne polejeme ho na záver polevou z čokolády a Cery.