Čerešňovo-krémový koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Kalendárový receptík na čerešňovú sezónu :-)

1 plech
porcia
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Palmarín, kryštálový cukor, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame do peny.
  2. Pridáme vajíčka, hrubú múku premiešanú s 3kávovými lyžičkami PDP (v podstate je to jeden cely balíček) a premiešame.
  3. 2/3 cesta rozotrieme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
  4. Do zvyšku cesta si zamiešame kakao rozmiešané v 2 PL mlieka a rozotrieme na prvú časť cesta.
  5. Na vrch cesta poukladáme odkôstkované čerstvé čerešne a pečieme na 180 stupňov 35 minút. Takto vypadá upečené cesto aj s čerešňami :-)
  6. Kým cesto chladne pripravíme si krém: vanilkový puding premiešame v cukrom v mlieku a varíme , keď puding zhustne necháme ho vychladnúť. Do vychladnuténo krému zašlaháme Heru a potrieme ním vrch cesta. Keď krém zhustne polejeme ho na záver polevou z čokolády a Cery.