Čerešňové clafoutis (fotorecept)

Autor receptu: andurejka

Clafoutis... S vôňou francúzskeho vidieka. Dalo by sa povedať, že je podobný našej bublanine. Robieval sa z čiernych čerešní, neodkôstkovaných, dokonca so stopkou. Dnes existuje obrovské množstvo obmien, verím, že vyskúšame aj nejaké iné. Nesmiem zabudnúť podotknúť, že moja pomocníčka je nie len šikovná, ale prináša do kuchyne smiech a radosť.

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté čerešne sme si kvôli najmenšiemu členovi domácnosti odkôstkovali.
  2. Potom sme ich poukladali na dno dobre pomaslovanej menšej formy, a zaliali cestom vymiešaným zo všetkých surovín naraz.
  3. A šup, šup do trúby na 25 min na 180°C.
  4. A na prípravu jednoduchá dobrota, trošku nezvyčajná, ale voňavá a sladká, bola na svete :)