Čerešňová štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Čerešňová sezóna v plnom prúde aj tu na Vareche.
25 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vykôstkované čerešne posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a podusíme 10 minút, necháme vychladnúť
- polovicu lístkového cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech s papierom na pečenie, naznačíme si stred kam pôjde plnka, narežeme pásiky od stredu k okraju, do stredu dáme polovicu čerešní, posypeme strúhankou a polejeme šťavou z čerešní
- striedavo prekladáme narezané pásiky, takto pripravíme aj druhú časť do ktorej pridáme pomletý mak
- potrieme rozšľahaným vajíčkom
- upečieme, vychladnuté posypeme práškovým cukrom