Čerešňová štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Čerešňová sezóna v plnom prúde aj tu na Vareche.

25
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vykôstkované čerešne posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a podusíme 10 minút, necháme vychladnúť
  2. polovicu lístkového cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech s papierom na pečenie, naznačíme si stred kam pôjde plnka, narežeme pásiky od stredu k okraju, do stredu dáme polovicu čerešní, posypeme strúhankou a polejeme šťavou z čerešní
  3. striedavo prekladáme narezané pásiky, takto pripravíme aj druhú časť do ktorej pridáme pomletý mak
  4. potrieme rozšľahaným vajíčkom
  5. upečieme, vychladnuté posypeme práškovým cukrom