Foto: iva63
Rada používam v receptoch celozrnnú múku. V tomto chlebíku som ju zmiešala spolu ražnou chlebovou a hladkou T-650..znížila som aj množstvo droždia na Zobraziť celý popisRada používam v receptoch celozrnnú múku. V tomto chlebíku som ju zmiešala spolu ražnou chlebovou a hladkou T-650..znížila som aj množstvo droždia na 30g...množstvo vody ,400ml je potrebné, nakoľko kombináciia múk tvorí cesto veľmi hustééé...pôvodne som chcela aj tie tekvicové jadierka zomlieť, ale bola by to ďalšia sypká surovina navyše...tak som jadierka použila celé...chlebík je veľmi chutný, splnil naše očakávania. ..ak recept vyskúšate, dúfam, že budete spokojní-:)
porcia
na 200 °C
Postup
-
1
v recepte som požila tieto tri druhy múk...ražnú chlebovú, celozrnnú a T-650...
-
2
všetky suroviny dáme do misky,hákmi spracujeme cesto..(je dosť husté, tak som vodu pridávala postupne...pôvodne som myslela, že 380ml bude dosť..ale cesto bolo stále husté, tak som použila 400m vlažnej vody...)
-
3
pridáme 3 PL tekvicových jadierok , premiesime...
-
4
kvalitu cesta vyskúšame tak, že ho premiesime rukou...keď sa nám nelepí na ruku je v poriadku...môžeme pokračovať....cesto nenecháme kysnúť v miske ako inokedy...ale....
-
5
vyklopíme cesto po dobre pomúčenú dosku ( ja som posypala múkou T-650)
-
6
vytvarujeme bochník
-
7
vložíme bochník do formy na chlebík, do ktorej sme vložili papier na pečenie prikryjeme ho utierkou a dáme na teplé miesto až teraz poriadne vykysnúť....
-
8
ked chlebík vykysne, potrieme ho čistou studenou vodou, nie osolenou...a posypeme semiačkami..(ja som pužila 2pl slnečnicových a jednu pl tekvicových jadierok)...vložíme do dobre rozohriatej rúry na 220stuäov...na tejto teplote pečieme chlebík 15minút... znížime teplotu na 200stupňov a pečieme 35 minút...potom vyberieme chlebík z formy a voľne na mriežke ho dopekáme v rúre pri teplote 200stupňov asi 10 minút, aby sa nám pekne dopiekii aj boky ..
-
9
po 1 hodine pečenia chlebík vyberieme z rúry a necháme na mriežke dôkladne vychladnúť
-
10
a takto vyzerá upečený chlebík...
-
11
prajem Vám dobrú chuť-:)
Každý sa môže inšpirovať z tvojich pridaných receptov :-) sú perfektne zdokumentované :-)
milá @jerica máš pravdu-:) niet krajšej vône v dome, ako z čerstvo upečeného chlebíka...tvoj milý komentár ma veľmi teší a dáva mi energiu snažiť sa ešte viac a tvoriť nové a nové veci...ďakujem
@babkamt budeš určite spokojná..si šikulka, sledujem aj tvoje výtvory...ked upečieš, tak sa ozvi,ako vám chlebík chutil-:)
@violetacamorova tiež ďakujem za tvoj milý komentár
@mariaklara máš pravdu...chutí veľmi dobre aj úplne samotný...lebo pridaním jadierok, chlebík získa aj tak trochu sladkastú chuť..pridaním octu zase kyselkavú..tak sú tie chute spolu veľmi príjemné aj bez pridania masla, aleba masti-:)
@martamm nemôžem posúdiť ako chutí z pekárničky, lebo ju nemám..ale určite bude rovnako dobrý -:)ved vyskúšaj upiecť v rúre...ale tento nedpoporučujem piecť iba na plechu, lebo tým množstvom vody je cesto dosť "vláčne" a mohlo by sa rozliať po plechu...tym by chlebík nemal tvar bochníka, skôr by bol nizky a široký...tak použi radšej formu...a určite sa ti ppdarí...s cestom sa dobre pracovalo...navyše ak použiješ miesenie v pekárničke, tak máš o starosť menej-:)))
@serena chlebík je chutný...dnes ráno fajnový,ako čerstvo upečený, ďakujem za komentárik
@afataga si milá, ďakujem ...
@ywett srdečná vďaka-:)
@kattija chlebík chutí vynikajúco, určite budeš spokojná, ďakujem-:)