Celozrnné tekvicové krekry fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 8. februára 2013
Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept)
Foto: iva63

zdravé krekry na chrumkanie-:)..

15 minút
na 225 °C

Suroviny

250 g
50 g
1 ČL
1 ČL
50 g
9 PL (studená)
na ozdobu:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    najskôr si zomelieme 50g tekvicových jadierok

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ja som mlela na kávovom mlynčeku, úplne na jemno

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetky suroviny dáme do misky

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    miesime cesto...je dosť husté, treba s ním dlhšie pracovať

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pri vaľkovní cesta som pracovala nasledovne: na dosku som dala pečiacu fóliu ( ktorú som práve dnes skúšala, doteraz som mala iba pečiaci papier...-:)) takže na tej fólii som cesto vyvaľkala a potom som ho premiestnila rovno na plech

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked je cesto na plechu, tak kuchynským rádielkom pokrájame na ľubovolné tvary

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    trochu si namočíme ruky do vody a celé cesto mierne namočíme, aby sa tekvicové jadierka pekne k cestu prilepili-:)..pozor!!! iba navlhčíme! potom ukladáme jadierka

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rúru rozohrejeme na 225stupňov a pri tejto teplote krekry pečieme 15 minút...doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry... z použítého množstva surovín máme jeden plech

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hneď po upečení krekry uložíme na mriežku, kde ich necháme vychladnúť

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prajem dobrú chuť-:)

    Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

janara
vyzerajú super, chválim celozrnnú múku..dik za recept
martamm
Ivka, každý Tvoj recept je skvost, pochvala zdravej výživy, ďakujem za perfektný popis a fotopostup, podľa neho Tvoje krekry upečie aj začínajúca kuchárka. Ukladám recept a hneď zajtra upečiem, som veľmi zvedavá na výsledok :))))))
ola111
Na tieto krekry sa dám nahovoriť aj ja,tekvicové jadierka mám veľmi rada :)
mesiar50
Jadierka mám rád.Tvoje krekry vyzerajú naozaj lákavo,určite sú aj dobré.Ďakujem za recept.
tiginko
výborne, veľmi ma ro zaujalo. Je to tvrdé/chrumkavé, alebo mäkké?
iva63
@tiginko krekry sú tvrdé-chrumkavé..skladujem ich v sklenej nádobe...vlastne dlho ani v tej nádobe nevydržia,lebo ich vždy pochrúmame-:)))
všetkým ostatným veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie môjho receptu...som rada, že sa vám páči...
medovnicek
perfektné, teraz mi ten recept prišiel vhod, budem mať návštevu a určite im pripravím aj tieto krekry
iva63
teším sa všetkým komentárom a veľmi pekne Vám ďakujem za nahliadnutie receptu...vaša spokojnosť ma posúva stále ďalej v experimentovaní...pekný deň želám všetkým a zdravé chrúmanie!
zdezda
@iva63 , veľmi sa mi páčia tvoje krekry, je v nich všetko čo máme radi, určite ich upečiem, super postup :-)
iva63
@zdezda ,potešenie je na mojej strane..kladné ohlasy na tie recepty, ktoré sama vytvorím ma posúvajú stále do predu a "nedajú mi spávať"-:)))) stále vymyšlam a kombinujem...ešte raz ďakujemmm-:)
mariaklara
Presne tak, už sú upečené, dobrota ako sa patrí, chutné sú, mám čo chrumkať.....:-)))
vareska1
jeej, nieco na moju dietu - uz sa na ne tesiiim .. uz su v KK
petiatko
vyyyyyborné ... urobila som dnes na pohostenie susedom, len sa tak zaprášilo :) Vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia