Celozrnné špaldové rožky (fotorecept)

Autor receptu: ivah

Musím sa priznať k dvom veciam: Rožky som piekla prvý raz a, aj keď mali vydržať dva dni, väčšinu sme ich zjedli , kým boli ešte teplé. ;-) Také boli neodolateľné! <3

12
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valec, ...
  2. ... ktorý rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme bochník ...
  3. ... a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
  4. Rádlikom rozrežeme na štvrtiny, ...
  5. ... ktoré smerom do stredu zrolujeme a vytvarujeme rožky.
  6. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rožky potrieme vlažnou vodou, posypeme zmesou ľanu a sezamu. Semienka do cesta mierne zatlačíme. Necháme pol hodiny podkysnúť.
  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Ďalšie moje recepty nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu.