Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.

15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť.
  2. Použite kôru chemicky neošetrených citrusov alebo cukrársku - kúpenú. Vyškrabala som kúsok vanilkového struku.
  3. Múka, ktorú som použila
  4. Suroviny zmiešame v mise, vodu prilievame po častiach podľa potreby, možno jej bude treba menej či viac ako je v rozpise, aby ste dostali polotuhé, nelepivé cesto.
  5. Premiesené cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi pol cm. Vykrajujeme menšie kolieska a pečieme na plechu v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút. Jedno koliesko vyberte, prelomte a ak je ešte vnútri surové, pečte ďalej. Recept uvádzal len 12-15 minút.
  6. Nečakajte krehké keksíky, tieto sú pevnejšie a tvrdšie na skus. Odmenou je však výborná vôňa a chuť. Môžete ich chrúmať "holé" alebo poliate polevou, pospájané džemom, namáčané...