Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných
látok.
15 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť.
- Použite kôru chemicky neošetrených citrusov alebo cukrársku - kúpenú. Vyškrabala som kúsok vanilkového struku.
- Múka, ktorú som použila
- Suroviny zmiešame v mise, vodu prilievame po častiach podľa potreby, možno jej bude treba menej či viac ako je v rozpise, aby ste dostali polotuhé, nelepivé cesto.
- Premiesené cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi pol cm. Vykrajujeme menšie kolieska a pečieme na plechu v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút. Jedno koliesko vyberte, prelomte a ak je ešte vnútri surové, pečte ďalej. Recept uvádzal len 12-15 minút.
- Nečakajte krehké keksíky, tieto sú pevnejšie a tvrdšie na skus. Odmenou je však výborná vôňa a chuť. Môžete ich chrúmať "holé" alebo poliate polevou, pospájané džemom, namáčané...