Lievance s chia semienkami sú tiež zaujímavé.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešam všetky suroviny a vznikne mi redšie cesto. Cesto zakryjem aby neoschlo a dám do tepla podkysnúť. Ak chcete môžete použiť variantu že urobíte klasický kvások ktorý necháte na teplom mieste nakysnúť a robíte lievance.
-
2
Cesto by malo zdvojnásobiť objem.Lievance si urobte podľa toho ako zvyknete doma bud vo forme alebo na panvici. Počet kusov zaleží na tom či robím malé alebo veľké lievance.
-
3
Opečiem pomaly z jednej strany aby sa dobre prepiekla a začala tvoriť bublinky potom otočím a opečiem z druhej. Klasika. Každý si to pomenuje podľa seba, pre niekoho sú to palacinky ale myslím,že názov tu netreba riešiť :-)
-
4
Podávam buď samotné, zo šľahačkou, nutelou, lekvárom,javorovým sirupom, alebo kto má na čo chuť. Semienka môžete pridať aj do lievancov ktoré robievate doma. Robila som podľa tohoto receptu len tenšie a na širokej panvici. http://kitchenette.cz/clanek/119-celozrnne-kynute-livanecky-s-chia-seminky-a-vlockami . Občas urobím malé a klasické hrubé lievance - podľa nálady.
Musím teraz variť podobné jedlá, takže sa učím aj na potraviny ktoré som nikdy predtým nejedla :-)