Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 17. mája 2013 18:10
Ďalšie recepty »
Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept)Foto: iva63

V dnešnom recepte som použila múku celozrnnú a ovsené otruby mleté,namiesto vody som dala acidko...nepoužila som žiadny cukor a potierala som iba čistou vodou...s výsledkom môjho experimentu som bola spokojná. Bochníčky boli mäkké, vláčne. Soli som použila minimum a tým, že neboli potierané slanou vodou uchovali si výnimočnú chuť celozrnnej múky-:)

8
porcií
25 min
na 190 °C

Suroviny

250 g
50 g
15 g
1/3 kl
175 ml
20 g
15 g
Na potieranie:
Na posyp:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    všetky suroviny uvedené v rozpise receptu vložíme do misky a spracujeme cesto...posypeme múkou, prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozdelíme na 8 rovnakých dielov

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    každý diel dostatočne spracujeme, vytlačíme z neho všetok vzduch a tvarujeme do bochníku

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    bochníčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo pečiacou fóliou

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potrieme čistou vodou

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    celé ovsené vločky vložíme do mikroténového sáčku a jemne rozdrvíme valčekom

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vločkami posypeme bochníky, prikryjeme ľanovou utierkou, aby nevyschli a ešte necháme chvíľu kysnúť

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    bochníčky nám pekne nakysnú

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pečieme v dobre rozohriatej rúre na 190 stupňov asi 25 minút

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    po upečení dáme bochníky na mriežku vychladnúť

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prajem dobrú chuť!

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    -:)

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    pohľad v reze-:)

    Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist