Celozrné penne s cuketou a tofu
Autor receptu: silvia68
Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala moja mama, vyprážanú alebo placky z cukety zase vyprážané. Je ľahký, chutný a zdravý a hlavne po ňom nebudete unavení, ale plní energie.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do NEOSOLENEJ vody dáme variť cestoviny. Varíme za občasného miešania do stavu AL dente.
- Cesnak posekáme na jemno.
- Cibuľu pokrájame na kolieska.
- Cuketu pokrájame na tenké kolieska.Cesnak, cibuľu a cuketu opekáme vo veľkej panvici na olivovom oleji asi 1 min.
- Tofu roztlačené vidličkou pridáme do panvice ku zelenine a miešame 5 minút. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, aby omáčka bola krémová.
- Po uvarení pridáme scedené ale NEOPLÁCHNUTÉ cestoviny do panvice ku zelenine a prehrejeme spolu. Ochutíme soľou a chili korením.