Celozrné penne s cuketou a tofu

Autor receptu: silvia68

Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala moja mama, vyprážanú alebo placky z cukety zase vyprážané. Je ľahký, chutný a zdravý a hlavne po ňom nebudete unavení, ale plní energie.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do NEOSOLENEJ vody dáme variť cestoviny. Varíme za občasného miešania do stavu AL dente.
  2. Cesnak posekáme na jemno.
  3. Cibuľu pokrájame na kolieska.
  4. Cuketu pokrájame na tenké kolieska.Cesnak, cibuľu a cuketu opekáme vo veľkej panvici na olivovom oleji asi 1 min.
  5. Tofu roztlačené vidličkou pridáme do panvice ku zelenine a miešame 5 minút. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, aby omáčka bola krémová.
  6. Po uvarení pridáme scedené ale NEOPLÁCHNUTÉ cestoviny do panvice ku zelenine a prehrejeme spolu. Ochutíme soľou a chili korením.