Cappucino torta s Baileys

Autor receptu: kajusiqq

Pre všetky mamičky k dnešnému dnu. Prajem vám všetko dobré a poslušne detičky:) Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme čokoládovú vrstvu. Smotanu privedieme k varu vmiešame do nej kúsky kvalitnej čokolády a premiešame nakoniec primiešame baileys a necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ si pripravíme korpus. Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm) Najskôr však tvarujeme boky až potom dno. Uhladíme lyžicou.
  3. Na korpus nalejeme čokoládovú vrstvu a dáme na 30 minút do mrazáku.
  4. Pripravíme si tvarohovo-cappuccinovú náplň: V pohári si rozrobíme kávu s 1 lyžicou horúcej vody pridáme alkohol a med. Zmiešame. Trúbu si zatiaľ predhrejeme na 150-170 stupňov. Tvaroh si vyšľaháme s práškovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme kukuričný škroba pripravenú kávu. Jedno po druhom zašľahávame vajcia. Korpus s čokoládovou náplňou vyberieme a navrstvíme tvarohovú náplň. Pečieme cca 1 hodinu.
  5. Vyberieme z rúry a necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu s cukrom a poprípade zlatým klasom. Nalejeme na povrch rozotrieme a pečieme ďalších 10 minút.
  6. Koláč vyberieme z trúby, necháme chvíľu vychladnúť a presunieme do chladničky. Stačia 3 hodiny a môžme podávať no najlepšie chutí na druhý deň keď sa všetke chute prepoja. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/04/cappuccino-torta-s-baileys.html