Cantuccini fotorecept

micho - fotkamicho, 9. novembra 2012
Cantuccini (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Ja :-)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
100 g
100 g
100 g
2 PL
0.5 dl
1 KL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme med a likér a premiešame.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú kandovanú pomarančovú (citrónovú) kôru. Ja som dal oboje v pomere 2:1

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme mandle a lieskovce (dnes som robil variantu lieskovce a vlašské orechy)

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme kakao a dôkladne premiešame.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z hmoty utvoríme na plechu s fóliou valčeky (na tvarovanie môžete použiť lyžicu namočenú vo vode) a upečieme.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cantuccini hneď po upečení preložíme na mriežku a necháme cca 3 minúty chladnúť.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom ich nakrájame asi na 2 cm prúžky a necháme ich celkom vychladnúť.

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto pripravené cantuccini Vám (ne)vydržia do vianoc :-)

    Cantuccini (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

k4tk4
Krásne a určite výborné. Ešte jedna otázka: kde je to amareto??? Si ho vypil počas pečenia??? :-)
lusinkab
:-) akurat som mala na plane pridat tento recept sem,ale ako pozeram tak moj je odlisny aj co sa pecenia a surovin tyka :-) tak ho sem asi hodim.....inaksie aj mna by zaujimalo kde to amaretto zmizlo? :-)))
tatranka
Pekný a zaujímavý recept.K vianočnému pečeniu ako stvorený.Samé dobroty.Uložený v KK.
zdezda
krásny recept, krásny výsledok, určite si toto upečieme, ďakujem :-)
marianna76
krásne, nádhera... moje boli také tvrdé, že sme ich pomaly jedli pol roka... a nový recept síce mám, ale bojím sa ho vyskúšať... no s tvojím postupom sa snáď na to dám. Dík
micho
@marianna76 pravé talianske sú tiež úplne tvrdé, konzumujú sa tak že si ich namáčaš do dezertného vína. Tým že recept obsahuje med, tak ich mám také akurát, nie príliš tvrdé.
mracik9
Vidieť že sa blížia sviatky,toto určite upečiem k vianočnej kávičke,pekné
marianna76
To máš pravdu... tie talianske mám veľmi rada, ale tie moje boli nie tak krehko tvrdé, ale tuhé, tvrdé ako betón, ani víno, ani teplý čaj s nimi nepohlo...
hralka
dúfam,že sa mi podaria a zuby mi ostanú na mieste...
hralka
dúfam,že sa mi podaria a zuby mi ostanú na mieste...
ivva
tak toto urcite vyskusam :)
rein
aj vyskúšam,aj ked mocnepečiem
sovka62
Toto sú tie pravé koláčiky, ktoré môžu upečené ležať v krabici a čakať na neohlásenú návštevu. Páčia sa mi, vyskúšam, len ešte musím do chladničky pripraviť to dezertné víno, pre istotu, ak by predsa len boli tvrdé.
martamm
Jadnoduchá príprava a výsledok určite vynikajúci, ukladám k vianočnému pečeniu :)
marikafil
No ale cantuccini majú byť tvrdé...zatiaľ som robila bez kakaa, také bledé - a po upečení a nakrájaní som ich ešte ďalej sušila na plechu... ale vyskúšam aj tieto!
douglas
Vydarene krasne susienky. Ja som na prvykrat v zivote ochutanych cantuccinoch si vylomila zub :). Nevedela som, ze sa macaju do kavy.... :).
frezia68
Kam som sa pozerala,že som to obišla?Už je v KK,výborný recept :-)
hamka3
nádhera, určite vyskúšam tieto vianoce aj ja
frezia
Uz su naplanovane na tieto Vianoce. Dakujem za recept.
jozka2
neboj sovka nebudu tvrde len ich namacaj do kavicky,ale su paradne velmi dobry recept
ewuna
Sikovny chlapec si, preco si sa neprihlasil do MASTERSEFA, vidno, ze Ta to bavi a tie CANTUCCINI idem vyskusat, vyzeraju dobre. Vdaka
livis
výborný recept.....za posledné 3 týždne som ich piekla 5 x , vďaka :)
euphoria
@Micho Konecne som ich urobila, musela som kvoli tomu kupit amaretto:-)) su fantasticke, teraz cerstve.ako zabranit tomu, aby uplne stvrdli??
micho
originál sa nakrájané ešte dávajú na plech a do rúry sušiť, ja to nerobím. Tým že je tam med, tak nestvrdnú, mám ich uskladnené v plechovej dóze, od 9.novembra kedy som ich piekol a sú stále mäkké :-)
euphoria
@micho
Aj ja som ich dala do dozy,su fantasticke:-) ja som ich piekla vcera, ale pre velky uspech ich vela nezostalo.. Budem musiet upiect druhu varku:-)) neskusal si nahodou nahradit bielu muku spaldovou a praskovy cukor trstinovym?
katerin
Podobný recept dával v televizi Emanuele Ridi-s italem v kuchyni,len ty si si to spestril.
Určite vyskúšam nejprve ten tvoj.
5 hviezdičiek