Cantuccini (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj Ja :-)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme med a likér a premiešame.
  3. Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
  4. Pridáme nakrájanú kandovanú pomarančovú (citrónovú) kôru. Ja som dal oboje v pomere 2:1
  5. Potom pridáme mandle a lieskovce (dnes som robil variantu lieskovce a vlašské orechy)
  6. Nakoniec pridáme kakao a dôkladne premiešame.
  7. Z hmoty utvoríme na plechu s fóliou valčeky (na tvarovanie môžete použiť lyžicu namočenú vo vode) a upečieme.
  8. Cantuccini hneď po upečení preložíme na mriežku a necháme cca 3 minúty chladnúť.
  9. Potom ich nakrájame asi na 2 cm prúžky a necháme ich celkom vychladnúť.
  10. Takto pripravené cantuccini Vám (ne)vydržia do vianoc :-)