Cantuccini (fotorecept)
Autor receptu: micho
zdroj Ja :-)
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme si všetky suroviny.
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme med a likér a premiešame.
- Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
- Pridáme nakrájanú kandovanú pomarančovú (citrónovú) kôru. Ja som dal oboje v pomere 2:1
- Potom pridáme mandle a lieskovce (dnes som robil variantu lieskovce a vlašské orechy)
- Nakoniec pridáme kakao a dôkladne premiešame.
- Z hmoty utvoríme na plechu s fóliou valčeky (na tvarovanie môžete použiť lyžicu namočenú vo vode) a upečieme.
- Cantuccini hneď po upečení preložíme na mriežku a necháme cca 3 minúty chladnúť.
- Potom ich nakrájame asi na 2 cm prúžky a necháme ich celkom vychladnúť.
- Takto pripravené cantuccini Vám (ne)vydržia do vianoc :-)
|