Cannelloni v paradajkovo-zeleninovej omáčke

Autor receptu: nazarboncuk

Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia veľmi nesedí , tak som si vymyslela vlastnú verziu :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. V hlbokom hrnci rozpustíme maslo a pridáme olivový olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme mrazenú zeleninu, zamiešame a chvíľu dusíme. Potom pridáme celú konzervu paradajok. Ochutíme soľou, korením, štipkou oregana, (príp. koreninami, ktoré máme radi) a lyžičkou cukru. Zalejeme pohárom vody a dusíme cca. 10 min. Odstavíme.
  2. Pripravíme si zapekaciu nádobu, do ktorej budeme ukladať cestoviny. Každú rúrku postavíme a opatrne naplníme zeleninovou zmesou (pozor nespáľte si prsty ako ja :) Ukladáme vedľa seba. Zalejeme omáčkou ktorá nám zostala v hrnci. Ak použijete iné cestoviny, napr. kolienka alebo penne, jednoducho všetko zmiešajte a nalejte do zapekacej nádoby. Cestoviny by mali byť ponorené v omáčke, keďže počas pečenia vsiaknu tekutinu.
  3. Cestoviny vložíme do predhriatej rúry na 180 -200 °C pečieme cca 30-40 min. Záleží od druhu cestovín. Podávame so zeleninovým šalátom prípadne zaziky al. podobným šalátom.