Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu a zapamätala som si len málo,pripravila som tak,aby nám chutilo.Ital zapekal na bešameli,ja na paradajkách.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cannellony varím vo vriacej vode asi 3 min. a po scedení dám do ľadovej (zimnej)vody,vyberiem a nechám ochladnúť.A pripravím si ingrediencie.
  2. Špenátové listy(mala som mrazené) nakrájam na väčšie kusy a dám na olej s cesnakom opražiť,pridám soľ,MČK,trocha vody a chvíľu podusím.Nakoniec pridám bazalku a nechám vychladnúť.
  3. Plnotučný tvaroh zmiešam so špenátom,žltkom,ochutím soľou,MČK,bazalkou,kôprom,alebo petržlenovou vňaťkou(podľa svojej chuti) a miešala som nie mixérom.Ak je hustá,pridáme kyslú smotanu.Pridáme nastrúhaný syr pecorino,alebo parenica,alebo kto čo má. A môžeme plniť malou lyžičkou,alebo cukrárenským vrecúškom.Cestoviny nie sú celkom mäkké,takže sa dá ľahko.....najmä ak plníte len 8 ks,lebo varím pre dve osoby.Plnila som lyžičkou a tvaroh mi nezvýšil,akurát vyšlo na tých 8 ks.
  4. Naplnené cestoviny som dala do maslom vymastenej zapekacej misy a zaliala som pripravenou zmesou omáčok.Lúpané paradajky z konzervy som nakrájala na menšie,talianska rajčinová omáčka so syrom Pecorino(syr z ovčieho mlieka) je ochutená aj čilli papričkou a je mierne pikantná,ale som pridala ešte 1 papričku .Primiešala som nastrúhanú parenicu,trocha sladkej smotany a dala zapiecť prikryté do rúry vyhriatej na 18O°C asi 30 min.Potom som vybrala, posypala zvyšným syrom a zapiekla už odkryté ,kým sa syr neroztopil.Aby sa dalo krájať,počkala som asi 1O minút.
  5. Neodhadla som množstvo omáčky,ktorá mi zvýšila,tak som na večeru urobila mäsové guľky a s omáčkou chutili výborne. A hotovo! Kto má chuť,pridá si čerstvo upečenú celozrnú kaiserku a kto vyskúša,nech mu chutí !