Bzenický frgál (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Dva kúsky z tohoto koláča si môžeš dať pri 90-dňovej diete ,keď papáš uhlohydráty,tak na večeru máš povinne 2 kúsky torty,alebo koláča,alebo 3 kopčeky zmrzliny,alebo čokoládu...

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z droždia mlieka a cukru urobíme kvások potom,keď droždie vystúpi tak zamiesime polomäkke cesto a necháme podkysnúť30 minút v teple...potom porozdeľujeme na rovnaké časti a na vystrihnutý kruh z papiera rozvaľkáme do kruhu koláč..
  2. domáci tvaroh som nastrúhala najemno a zmiešala s cukom a vajíčkom na hustú plhku,mastný bol dosť, tak som nepoutila do neho nič iné...
  3. lekvár som si rozriedila kvapkou vody,aby sa dalo s ním kresliť z cukrárenského vrecka..
  4. rozvaľkaný koláč potrieme kraj vajíčkom a potom dáme lyžicou tvaroh nahrubo...
  5. a lekvárom si naň dáme nejaký vzor...a dáme piecť..
  6. pri peplote 200 st., do ružova...
  7. môžeme podávať,dobrú chuť!