Bylinkové žemle fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. októbra 2013

Tento druh zemli sa tu vola cloverleaf rolls. Je to preto, ze tvarom sa podobaju na list dateliny. Pecu sa na sladko aj slano. Zobraziť celý popisTento druh zemli sa tu vola cloverleaf rolls. Je to preto, ze tvarom sa podobaju na list dateliny. Pecu sa na sladko aj slano. Ja tu uz tiez mam jeden podobny recept. Tam su zemle mensie a su zo zemiakoveho cesta. http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-zemle-fotorecept/26490-recept.html

6
porcií
15+60 kysnutie minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml
50 g
2 PL
1 PL
1 PL
1 ks
1 PL
20 g (na vymastenie pekáča a potretie žemlí)




Postup

  1. 1

    Do misky som si pripravila muku, cukor, vajicko, sol, kvasnice a nasekany citronovy tymian. Vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. To som potom priliala k muke a mixerom som vymiesila vlacne cesto.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesene cesto som dala na teple miesto na hodinu vykysnut.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnute cesto som dala na pomucenu dosku a premiesila som ho. Cesto som pokrajala na sest kuskov.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kazdy kusok som potom este predelila na tri casti.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na pecenie som pouzila formu, ktora je vacsia ako na klasicke mufiny. Objem misiek je jedna salka - 250ml. Ak nemate tuto formu mozete pouzit formu na mufiny. Potom ale v bode 4 budete musiet kazdy kusok cesta rozdelit nie na tri casti ale na sest casti. Nakrajane casti cesta som sformovala do gulky a poukladala som ich do vymastenej formy.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemle som este nechala nakysnut. Potom som ich potrela maslom.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upecene zemle som vybrala na mriezku a este raz som ich potrela maslom.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tieto zemle som teraz podavala s upecenou krkovickou.

    Bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

havino
neskutočne sa mi páčia, fantastický nápad, normálne mám chuť ich ísť ešte teraz urobiť, bohovské, krásne 5*
afataga
nadhera, citronovy tymian je tiez moja oblubena bylinky, robievam tiez s bazalkou, s tymianom ma nenapadlo
izabella929
a vôbec mi ma nenapadlo piecť ich v muffinovej forme a mám aj 2 a vôbec ich nevyužívam...kto vie , ten umí...))parádne žemličky, pekné aj chutné...čo dodať? krása.-))
zdenka1009
Tieto žemličky, nie sú ani tak náročné na prácu, a samé sa vypracujú do krásnej podoby ďatelinky...uložené...,prídu dlhé zimné večery :-)
eviana
Tie sú také krásne... super nápad s muffin formou, veľmi chválim, tlieskam... máš môj obdiv :)
elixir
Určite výborne chutia a pekne chrumkajú :)
sracz
Nádherná práca @polokuhki milá šikovnica tam "dole hlavou" hodná nasledovania! V pondelok "trielim" pozháňať do Kitchin Colage "cups" formu a "budem sa nechať chváliť, obdivovať a mojkovať"!!!
jerica
@palokuchki Danielka , nemám kde už klikať, rozposielané na všetky svetové strany, ako vždy , perfektnéé aj prezentovanéé:-)
daguska
Ake su len peknucke tito tvoje zemlicky... urcite tento napad vyskusam.
babav
Danielka, to je vyborny napad upiect takto buchty v mufinovej forme . Vdaka za inspiraciu ,vyuzijem !KK.
palokuchki
@havino , @afataga , @margaretka28 , @izabella929 , @zdenka1009 , @eviana , @elixir , @secret , @sracz , @zuzkabluzka , @ancicka , @irenaw , @jerica , @daguska , @babav dakujem vam vsetkym za vase velmi mile komentare. Tesim sa, ze sa vam paci tento druh pecenia v mufinovej forme. @afataga , ja citronovy tymian rada pouzivam. Je to vlastne jedna bylinka z mojich najoblubenejsich. @izabella929 , mufinovu formu pouzivam dost casto. Daju sa v nej piect rozne veci, nielen mufinky. Ak chces pozri si moje recepty. Mam tam niekolko receptov kde som pouzila tuto formu. @secret citronovy tymian hadam dostanes kupit tam, kde predavaju aj ostatne bylinky. Neviem ti blizsie poradit. Nezijem na Slovensku. Ja ho mam v zahradke a je tam cely rok. Nase zimy -5 max mu neublizia. @sracz tu sa vola ta forma Texan Muffin Pan  www.amazon.com/Bakers-Secret-116466007-Basics-Nonstick...
Dufam, ze ju najdes a budu ta chvalit a obdivovat. @zuzkabluzka , tie tvoje zemlicky vyzeraju chutne. Urcite ze bylinky sa daju obmienat. Aj do tychto mojich zemli sa moze dat aj bazalka, rozmarin, alebo salvia.
afataga
@secret citronovy tymian kupis na jar na trhu alebo aj v obchode, kde predavaju sadenice napr. aj baumax, ja ho mam v zahrade uz viac rokov a ani nasa zima mu neublizi, sam sa rozrasta, da sa pestovat aj na balkone v kvetinaci
hannah22
prekrásne žemličky... ukladám a teším sa.... 5*... :))
evanaaa
Jej, Danielka,@palokuchki , aké sú zlaté, myslím aj tvarom a iste aj chuťou, peknučké, aj nápad dobrý tá mufinková forma. Predstavovala som si, že ak by boli len dve guličky, aj to by boli pekné ( ri...ky), prepáč, myslím to v dobrom, také guľatučké pologuľky.
evanaaa
A @secret , neviem kde bývaš, ale mávajú aj v Kauflande, občas, treba natrafiť, ten citrónový tymián ( aj citrónovú trávu už mali).
ariela6
tak dnes som tieto super žemle upiekla nemala som ten citronovy tymian tak som dala pažitku aj s tim to je dobre a použila som normalnu mufinovu formu a vydarili sa no nie su až take pekne ako tvoje palokuchki asi by som mala použit čerstve droždie lebo s tim šušenim mi to až tak pekne nenakyslo na buduce skusim s čerstvím droždim
palokuchki
@hannah22 , @katka1313 , @marianne , @darinocka , @evanaaa dakujem vam za vase komentare. Mam radost, ze vas recept zaujal. @ariela6 , tak ty si ich uz aj vyskusala. Dakujem ti za doveru. To ze ti to dobre nenakyslo bude urcite len tym drozdim. Ja tu pouzivam len susene, cerstve drozdie je tu tazko dostat kupit. Nemam ale nikdy problem s kysnutim, vzdy mi vsetko pekne nakysne. Bylinky urcite mozes obmienat, podla toho ake mate radi. @afataga , @evanaaa dakujem za rady pre @secret.
salinka
Nemám citrónový tymián, ale voľačo tam už len "nastrúham":-) Lebo veľmi sa mi páči tvar žemličiek a túto formu mám. Takže to musím vyskúšať:-)
boise
Tak toto je dokonalé! Super nápad s tou formou, ďakujem! :) Krásne...
danielas
Danielka, Tak tieto tvoje parádne žemličky som musela čím prv urobiť. Mám tiež formu trojlístka s málo menším objemom a tak mi nedali pokoja
Už vyskúšané a veľmi, veľmi chutné! Budem ich robievať častejšie.
Ďakujem za výborný recept :-)
manya
včera som tieto výborné žemličky piekla naslano v mafinovom pekáči, viac nám chutili nasladko, tie som piekla hneď po prečítaní receptu v zapekacích miskách, tak mi krásne vykysli, že sa mi nechcelo veriť, že je to moja práca, chuť tymiánu sa mi viac páči k sladkému, slané vyskúšam s inou bylinkou. Vďaka za vynikajúci recept.
frezia
Dnes som ich urobila, nie vo forme, ale pletienky. Cesto je krehke, mäkke, vonaju po bylinkach, su fantasticke! Dve zmizli este za tepla...


havino
neskutočne sa mi páčia, fantastický nápad, normálne mám chuť ich ísť ešte teraz urobiť, bohovské, krásne 5*
afataga
nadhera, citronovy tymian je tiez moja oblubena bylinky, robievam tiez s bazalkou, s tymianom ma nenapadlo
izabella929
a vôbec mi ma nenapadlo piecť ich v muffinovej forme a mám aj 2 a vôbec ich nevyužívam...kto vie , ten umí...))parádne žemličky, pekné aj chutné...čo dodať? krása.-))
zdenka1009
Tieto žemličky, nie sú ani tak náročné na prácu, a samé sa vypracujú do krásnej podoby ďatelinky...uložené...,prídu dlhé zimné večery :-)
eviana
Tie sú také krásne... super nápad s muffin formou, veľmi chválim, tlieskam... máš môj obdiv :)
elixir
Určite výborne chutia a pekne chrumkajú :)
sracz
Nádherná práca @polokuhki milá šikovnica tam "dole hlavou" hodná nasledovania! V pondelok "trielim" pozháňať do Kitchin Colage "cups" formu a "budem sa nechať chváliť, obdivovať a mojkovať"!!!
jerica
@palokuchki Danielka , nemám kde už klikať, rozposielané na všetky svetové strany, ako vždy , perfektnéé aj prezentovanéé:-)
daguska
Ake su len peknucke tito tvoje zemlicky... urcite tento napad vyskusam.
babav
Danielka, to je vyborny napad upiect takto buchty v mufinovej forme . Vdaka za inspiraciu ,vyuzijem !KK.
palokuchki
@havino , @afataga , @margaretka28 , @izabella929 , @zdenka1009 , @eviana , @elixir , @secret , @sracz , @zuzkabluzka , @ancicka , @irenaw , @jerica , @daguska , @babav dakujem vam vsetkym za vase velmi mile komentare. Tesim sa, ze sa vam paci tento druh pecenia v mufinovej forme. @afataga , ja citronovy tymian rada pouzivam. Je to vlastne jedna bylinka z mojich najoblubenejsich. @izabella929 , mufinovu formu pouzivam dost casto. Daju sa v nej piect rozne veci, nielen mufinky. Ak chces pozri si moje recepty. Mam tam niekolko receptov kde som pouzila tuto formu. @secret citronovy tymian hadam dostanes kupit tam, kde predavaju aj ostatne bylinky. Neviem ti blizsie poradit. Nezijem na Slovensku. Ja ho mam v zahradke a je tam cely rok. Nase zimy -5 max mu neublizia. @sracz tu sa vola ta forma Texan Muffin Pan  www.amazon.com/Bakers-Secret-116466007-Basics-Nonstick...
Dufam, ze ju najdes a budu ta chvalit a obdivovat. @zuzkabluzka , tie tvoje zemlicky vyzeraju chutne. Urcite ze bylinky sa daju obmienat. Aj do tychto mojich zemli sa moze dat aj bazalka, rozmarin, alebo salvia.
afataga
@secret citronovy tymian kupis na jar na trhu alebo aj v obchode, kde predavaju sadenice napr. aj baumax, ja ho mam v zahrade uz viac rokov a ani nasa zima mu neublizi, sam sa rozrasta, da sa pestovat aj na balkone v kvetinaci
hannah22
prekrásne žemličky... ukladám a teším sa.... 5*... :))
evanaaa
Jej, Danielka,@palokuchki , aké sú zlaté, myslím aj tvarom a iste aj chuťou, peknučké, aj nápad dobrý tá mufinková forma. Predstavovala som si, že ak by boli len dve guličky, aj to by boli pekné ( ri...ky), prepáč, myslím to v dobrom, také guľatučké pologuľky.
evanaaa
A @secret , neviem kde bývaš, ale mávajú aj v Kauflande, občas, treba natrafiť, ten citrónový tymián ( aj citrónovú trávu už mali).
ariela6
tak dnes som tieto super žemle upiekla nemala som ten citronovy tymian tak som dala pažitku aj s tim to je dobre a použila som normalnu mufinovu formu a vydarili sa no nie su až take pekne ako tvoje palokuchki asi by som mala použit čerstve droždie lebo s tim šušenim mi to až tak pekne nenakyslo na buduce skusim s čerstvím droždim
palokuchki
@hannah22 , @katka1313 , @marianne , @darinocka , @evanaaa dakujem vam za vase komentare. Mam radost, ze vas recept zaujal. @ariela6 , tak ty si ich uz aj vyskusala. Dakujem ti za doveru. To ze ti to dobre nenakyslo bude urcite len tym drozdim. Ja tu pouzivam len susene, cerstve drozdie je tu tazko dostat kupit. Nemam ale nikdy problem s kysnutim, vzdy mi vsetko pekne nakysne. Bylinky urcite mozes obmienat, podla toho ake mate radi. @afataga , @evanaaa dakujem za rady pre @secret.
salinka
Nemám citrónový tymián, ale voľačo tam už len "nastrúham":-) Lebo veľmi sa mi páči tvar žemličiek a túto formu mám. Takže to musím vyskúšať:-)
boise
Tak toto je dokonalé! Super nápad s tou formou, ďakujem! :) Krásne...
danielas
Danielka, Tak tieto tvoje parádne žemličky som musela čím prv urobiť. Mám tiež formu trojlístka s málo menším objemom a tak mi nedali pokoja
Už vyskúšané a veľmi, veľmi chutné! Budem ich robievať častejšie.
Ďakujem za výborný recept :-)
manya
včera som tieto výborné žemličky piekla naslano v mafinovom pekáči, viac nám chutili nasladko, tie som piekla hneď po prečítaní receptu v zapekacích miskách, tak mi krásne vykysli, že sa mi nechcelo veriť, že je to moja práca, chuť tymiánu sa mi viac páči k sladkému, slané vyskúšam s inou bylinkou. Vďaka za vynikajúci recept.
frezia
Dnes som ich urobila, nie vo forme, ale pletienky. Cesto je krehke, mäkke, vonaju po bylinkach, su fantasticke! Dve zmizli este za tepla...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia