Bylinkové žemle (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento druh zemli sa tu vola cloverleaf rolls. Je to preto, ze tvarom sa podobaju na list dateliny. Pecu sa na sladko aj slano. Ja tu uz tiez mam jeden podobny recept. Tam su zemle mensie a su zo zemiakoveho cesta. http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-zemle-fotorecept/26490-recept.html

6
porcií
15+60 kysnutie minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky som si pripravila muku, cukor, vajicko, sol, kvasnice a nasekany citronovy tymian. Vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. To som potom priliala k muke a mixerom som vymiesila vlacne cesto.
  2. Vymiesene cesto som dala na teple miesto na hodinu vykysnut.
  3. Vykysnute cesto som dala na pomucenu dosku a premiesila som ho. Cesto som pokrajala na sest kuskov.
  4. Kazdy kusok som potom este predelila na tri casti.
  5. Na pecenie som pouzila formu, ktora je vacsia ako na klasicke mufiny. Objem misiek je jedna salka - 250ml. Ak nemate tuto formu mozete pouzit formu na mufiny. Potom ale v bode 4 budete musiet kazdy kusok cesta rozdelit nie na tri casti ale na sest casti. Nakrajane casti cesta som sformovala do gulky a poukladala som ich do vymastenej formy.
  6. Zemle som este nechala nakysnut. Potom som ich potrela maslom.
  7. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
  8. Upecene zemle som vybrala na mriezku a este raz som ich potrela maslom.
  9. Tieto zemle som teraz podavala s upecenou krkovickou.