Burizonové guľky

mimka946 - fotkamimka946, 22. septembra 2013
Burizonové guľky
Foto: mimka946

Ako z cukrárne..

Suroviny

1 ks
3 bal.
450 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cukor roztopíme na karamel,vlejeme salko a miešame dokým sa to nespoji.

  2. 2

    Dáme dole z ohňa a primiešame heru.Ked sa všetko spoji pridame 3 balenia burizonov a dobre premiešame.Hmota vyzera takto..

    Burizonové guľky - obrázok 2
  3. 3

    Treba nechať hmotu postáť aspon 10minút,inak by sa nedali tvarovať guľky lebo karamel by bol veľmi riedky.

  4. 4

    Už len tvarujeme guľky podľa veľkosti aku chceme :) dobrú chuť..

    Burizonové guľky - obrázok 4

Diskusia k receptu

silvi
rozmyslam cim sa tento recept lisi od dalsich trinastich takych receptov na vareche... hmmmm.....no nwm
mariamka
no veru, toto aj moji mozu,, davam na 1 salko (obycajne nie karamelove) 2 baliky burizonov a 250 g cukru,,, v cukrarni treba asi viac :)
luss44
toto som robievala voľakedy dááávno ešte s babkou, odvtedy veru nie, a mohla by som... pekné ich máš
mimka946
dakujem :) a @mariamka tým žš pracujem v cukrarni dávam viac cukru do koláčov :) mam to uz v pamäti a doma su zvyknuty ale niesu az take presladene ako sa zdaju,skúste
garanco
Takéto mi robievala mama, keď som mala toľko rokov, koľko máš ty teraz!
ala651
Môj recept je podobný: 300 g kr,cukru upáliť na karamel, pridať 1 kondenz.sladené (neuvarené) mlieko Salko. Po odstavaní primiešať 1l Heru, trocha nasekaných orechov a hrozienok. Ruky si namáčame v studenej vode a tvarujeme guľky, ktoré uložíme do košíčkov. Pofŕkame čokoládou.
mariamka
@vesielka vydrzat vydrzia, ale sa vysusia a budu "na prach", max tak 2-3 dni vopred, robievala som ich casto, /volakedy manzelove oblubene/,, iba ak by sa vhodne zabalili, ale s tym nemam skusenost, vzdy som ich robila vecer a na druhy-treti den sa zjedli
megies777
@vesielka ja ich budem robiť asi v nedeľu ale v pohode vydržia dlhšie. Robievam ich k Vianociam a vydržia aj do Silvestra a nevysušia sa mi nikdy na prach.
mimka946
ano,vydrzia dlho ale ak ich robis dopredu zabal ich do folie a nevyschnu ani nic pododne :)
elka
tento recept mam najradsej teraz ich prave zase robim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia