Kysnuté pečené buchty

Buchty s tvarohovo-čokoládovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Veľmi dobré ľahučké buchty plnené tvarohom a čokoládou.

12
porcií
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, medzi prsty múky a zalejeme so 100 ml vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások.
  2. Do misy dáme múku, zvyšný kryštálový cukor, olej, soľ, žĺtok, hotový kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto odpočívať na 35 - 40 minút. Prikryjeme ho utierkou.
  3. Cesto pekne vykyslo.
  4. Plnka: Tvaroh s cukrom a žĺtkom vymiešame dokopy. Prichystáme si čokoládu.
  5. Cesto dáme na dosku, vyvaľkáme a začneme z neho nožom vykrajovať kúsky. S malou lyžičkou kladieme najskôr tvarohovú plnku, na ktorú dáme kocku čokolády.
  6. Zvinieme do buchty a prevrátime spojom naspodok. Necháme nakysnúť ešte aspoň 10 minút na doske.
  7. Plech vyložíme pečiacim papierom a poukladáme do neho buchty, ktoré potrieme po vrchu olejom.
  8. Upečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 - 40 minút. Potom keď máme upečené, tak ich ešte potrieme po vrchu olejom, chvíľu počkáme a potom ich posypeme práškovým cukrom.
  9. Dáme na tácku.
  10. Buchta v reze.