Kysnuté pečené buchty
Buchty s tvarohovo-čokoládovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Veľmi dobré ľahučké buchty plnené tvarohom a čokoládou.
12 porcií |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, medzi prsty múky a zalejeme so 100 ml vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások.
- Do misy dáme múku, zvyšný kryštálový cukor, olej, soľ, žĺtok, hotový kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto odpočívať na 35 - 40 minút. Prikryjeme ho utierkou.
- Cesto pekne vykyslo.
- Plnka: Tvaroh s cukrom a žĺtkom vymiešame dokopy. Prichystáme si čokoládu.
- Cesto dáme na dosku, vyvaľkáme a začneme z neho nožom vykrajovať kúsky. S malou lyžičkou kladieme najskôr tvarohovú plnku, na ktorú dáme kocku čokolády.
- Zvinieme do buchty a prevrátime spojom naspodok. Necháme nakysnúť ešte aspoň 10 minút na doske.
- Plech vyložíme pečiacim papierom a poukladáme do neho buchty, ktoré potrieme po vrchu olejom.
- Upečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 - 40 minút. Potom keď máme upečené, tak ich ešte potrieme po vrchu olejom, chvíľu počkáme a potom ich posypeme práškovým cukrom.
- Dáme na tácku.
- Buchta v reze.