Buchty na pare à la Ganzula

ganzulpoprad052 - bez fotkyganzulpoprad052, 24. marca 2013

Originálne buchty na pare, len s fotkami.

5
porcií
180 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 ml
1 dcl
40 g
štipka
3 lyžice
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie pripravíme. Všetky!!! Keď zabudneme na ingredienciu, nebude dobré.

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 1
  2. 2

    Zohrejeme mlieko, môže byť mikrovlnka ... alebo trieme.

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 2
  3. 3

    Droždie rozdrvíme, pretože chemická reakcia prebieha rýchlejšie s granulovaným substrátom.

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 3
  4. 4

    Po vymiesení cesta zakryjeme substrát(cesto) utierkou. So zvýšenou teplotou sa zvyšuje reakčnosť substrátu, ceteris paribus!!! (c.p. - všetko ostatné konštantné)

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 4
  5. 5

    Cesto roztiahneme. (reakčnosť už netreba sledovať, lebo reakcie sú ukončené). Teraz je dôležité uchovať tuhosť a pružnosť substrátu (cesta).

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 5
  6. 6

    Po nakrájaní cesta na štvorce, robíme z neho buchty. Jednoducho ich zlepiť, tu sa ukáže pružnosť a tuhosť cesta.

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 6
  7. 7

    Miesime buchty medzi dlaňami (pružnosť!!!)

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 7
  8. 8

    Voda v hrnci, veľa ... Po dosiahnutí bodu varu(závislý od atmosferického (barometrického) tlaku, ktorý je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca siahajúceho od nadmorskej výšky, v ktorej tlak meriame až po hornú hranicu atmosféry) poukladáme buchty na utierku priviazanú o kraj hrnca ...

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 8
  9. 9

    Prikryjeme hrniec iným s rovnakým rádiom? ... rádiusom? ... polomerom! a varíme 8 minút.

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 9
  10. 10

    Hotové buchty podľa chuti ochutíme ... a zjeme! upratať môžme neskôr

    Buchty na pare à la Ganzula - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
vtipny popis :-) ake mas radio? ten iny dzem mam najradsej :-) aj buchty vyzeraju jedle
tiginko
veľmi pekne! Popis mi silne pripomenul pár predmetov zo školy: Náuku o materiáloch, Pružnosť a pevnosť a Mechaniku tekutín...
radost
z toľkej múky buchiet bolo iste veľa..pochváliť bych chcela...
a ešte to radio k tomu-veselo bolo tomu domu..kedže rúk tam vidím moc-určite nebol problém hned mať čistú domácnosť...
veselá "kopa" z popradu..ked depka smútku ma pochytí- ako k radosti prísť ...prídem po radu...:-))
angast
titulná fotka na ruke dolu , ten palec je najviac krivý, ako menej rovný
violeta
:-D aj ja som si to vsimla @angast , to je pravy uhol. Buchty sa vydarili chlapci 1* :-D
cesminaz
Kedze pri titulnej fotke bolo napisane "Originalne buchty ny pare len s fotkami" som si myslela,ze nebude ziadny popis "len fotky"podla ktorych mame akoze tie buchty robit... :-DD ale ked som sem nakukla,tak "AHA" ono tam je nieco aj pisane,nie len fotky... :-) Sikovny chlapci ;-)
mirkamt
celkom som sa pobavila pri tomto recepte a komentároch :-D konečne niečo veselšie na Vareche, nie meditovanie či je či nie je tiramisu
evanaaa
Tak tu máme zas nového varecháča, je to muž a pečie už....treba ho pekne privítať, aj s ostatnými pomocníkmi, tak teda, vítaj u nás a dobre sa bav ( a peč a var), začal si sľubne. A pekný fotopostup máš, @ganzulpoprad052 , len nejaký dlhý nick. Ale buchty sú suprové, iste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia