Foto: ganzulpoprad052
Originálne buchty na pare, len s fotkami.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
500 ml |
|
1 dcl |
|
40 g |
|
štipka |
|
3 lyžice |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie pripravíme. Všetky!!! Keď zabudneme na ingredienciu, nebude dobré.
-
2
Zohrejeme mlieko, môže byť mikrovlnka ... alebo trieme.
-
3
Droždie rozdrvíme, pretože chemická reakcia prebieha rýchlejšie s granulovaným substrátom.
-
4
Po vymiesení cesta zakryjeme substrát(cesto) utierkou. So zvýšenou teplotou sa zvyšuje reakčnosť substrátu, ceteris paribus!!! (c.p. - všetko ostatné konštantné)
-
5
Cesto roztiahneme. (reakčnosť už netreba sledovať, lebo reakcie sú ukončené). Teraz je dôležité uchovať tuhosť a pružnosť substrátu (cesta).
-
6
Po nakrájaní cesta na štvorce, robíme z neho buchty. Jednoducho ich zlepiť, tu sa ukáže pružnosť a tuhosť cesta.
-
7
Miesime buchty medzi dlaňami (pružnosť!!!)
-
8
Voda v hrnci, veľa ... Po dosiahnutí bodu varu(závislý od atmosferického (barometrického) tlaku, ktorý je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca siahajúceho od nadmorskej výšky, v ktorej tlak meriame až po hornú hranicu atmosféry) poukladáme buchty na utierku priviazanú o kraj hrnca ...
-
9
Prikryjeme hrniec iným s rovnakým rádiom? ... rádiusom? ... polomerom! a varíme 8 minút.
-
10
Hotové buchty podľa chuti ochutíme ... a zjeme! upratať môžme neskôr
a ešte to radio k tomu-veselo bolo tomu domu..kedže rúk tam vidím moc-určite nebol problém hned mať čistú domácnosť...
veselá "kopa" z popradu..ked depka smútku ma pochytí- ako k radosti prísť ...prídem po radu...:-))