Buchty na pare à la Ganzula
Autor receptu: ganzulpoprad052
Originálne buchty na pare, len s fotkami.
5 porcií |
180 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie pripravíme. Všetky!!! Keď zabudneme na ingredienciu, nebude dobré.
- Zohrejeme mlieko, môže byť mikrovlnka ... alebo trieme.
- Droždie rozdrvíme, pretože chemická reakcia prebieha rýchlejšie s granulovaným substrátom.
- Po vymiesení cesta zakryjeme substrát(cesto) utierkou. So zvýšenou teplotou sa zvyšuje reakčnosť substrátu, ceteris paribus!!! (c.p. - všetko ostatné konštantné)
- Cesto roztiahneme. (reakčnosť už netreba sledovať, lebo reakcie sú ukončené). Teraz je dôležité uchovať tuhosť a pružnosť substrátu (cesta).
- Po nakrájaní cesta na štvorce, robíme z neho buchty. Jednoducho ich zlepiť, tu sa ukáže pružnosť a tuhosť cesta.
- Miesime buchty medzi dlaňami (pružnosť!!!)
- Voda v hrnci, veľa ... Po dosiahnutí bodu varu(závislý od atmosferického (barometrického) tlaku, ktorý je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca siahajúceho od nadmorskej výšky, v ktorej tlak meriame až po hornú hranicu atmosféry) poukladáme buchty na utierku priviazanú o kraj hrnca ...
- Prikryjeme hrniec iným s rovnakým rádiom? ... rádiusom? ... polomerom! a varíme 8 minút.
- Hotové buchty podľa chuti ochutíme ... a zjeme! upratať môžme neskôr