Buchty na pare à la Ganzula

Autor receptu: ganzulpoprad052

Originálne buchty na pare, len s fotkami.

5
porcií
180 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie pripravíme. Všetky!!! Keď zabudneme na ingredienciu, nebude dobré.
  2. Zohrejeme mlieko, môže byť mikrovlnka ... alebo trieme.
  3. Droždie rozdrvíme, pretože chemická reakcia prebieha rýchlejšie s granulovaným substrátom.
  4. Po vymiesení cesta zakryjeme substrát(cesto) utierkou. So zvýšenou teplotou sa zvyšuje reakčnosť substrátu, ceteris paribus!!! (c.p. - všetko ostatné konštantné)
  5. Cesto roztiahneme. (reakčnosť už netreba sledovať, lebo reakcie sú ukončené). Teraz je dôležité uchovať tuhosť a pružnosť substrátu (cesta).
  6. Po nakrájaní cesta na štvorce, robíme z neho buchty. Jednoducho ich zlepiť, tu sa ukáže pružnosť a tuhosť cesta.
  7. Miesime buchty medzi dlaňami (pružnosť!!!)
  8. Voda v hrnci, veľa ... Po dosiahnutí bodu varu(závislý od atmosferického (barometrického) tlaku, ktorý je vyvolaný tiažou vzduchového stĺpca siahajúceho od nadmorskej výšky, v ktorej tlak meriame až po hornú hranicu atmosféry) poukladáme buchty na utierku priviazanú o kraj hrnca ...
  9. Prikryjeme hrniec iným s rovnakým rádiom? ... rádiusom? ... polomerom! a varíme 8 minút.
  10. Hotové buchty podľa chuti ochutíme ... a zjeme! upratať môžme neskôr