Buchty kysnuté na plechu

digi - fotkadigi, 24. októbra 2009

Jednoduchý, rýchly recept mojej babky a maminy.

25
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
1,5 dl
42-50 g
1/4 l
1/2
1/4
troška




Postup

  1. 1

    Odoberieme trochu vlažného mlieka na kvások, ktorý si pripravíme tradične, cukor droždie a to mlieko. Keď vykysne, pridáme ho do ostatných zmesí a vypracujeme cesto. Cesto má byť hladké, nie moc tuhé. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 - 1 cm, krájame štvorčeky, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou. Buchty ukladáme na plech tak, že ich obtierame v oleji. Necháme na teplom mieste kysnúť, asi tak necelú hodinku. Cesto je vhodné aj na záviny, dukátové buchtičky a pod. Z tejto dávky upečieme 25 buchát.

Diskusia k receptu

gabusa
sú fajn, robila som ich keď deti boli ešte malé a nebolo toľko času
digi
Mala som tak desať rokov, keď som tento recept vytrhla zo starej Slovenky pri zbere papiera. Ani neviem prečo, veď vtedy som mala určite celkom iné záujmy, ako recepty. Dala som ho mamine
a od vtedy robíme kysnuté podľa tohto receptu. Som rada, že je aj Vaším obľúbeným. Stránku zo Slovenky opatrujeme dodnes.
veronika353
Dnes jsem konečně vyzkoušela tento recept,který jsem měla v KK.Buchty jsem plnila jahodovým a švestkovým džemem a byly velmi dobré, jen se po nich zaprášilo.Příště je upeču jako dukátové bez náplně.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia