Jednoduchý, rýchly recept mojej babky a maminy.
25
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Odoberieme trochu vlažného mlieka na kvások, ktorý si pripravíme tradične, cukor droždie a to mlieko. Keď vykysne, pridáme ho do ostatných zmesí a vypracujeme cesto. Cesto má byť hladké, nie moc tuhé. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 - 1 cm, krájame štvorčeky, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou. Buchty ukladáme na plech tak, že ich obtierame v oleji. Necháme na teplom mieste kysnúť, asi tak necelú hodinku. Cesto je vhodné aj na záviny, dukátové buchtičky a pod. Z tejto dávky upečieme 25 buchát.
a od vtedy robíme kysnuté podľa tohto receptu. Som rada, že je aj Vaším obľúbeným. Stránku zo Slovenky opatrujeme dodnes.