Bublanina (vegan)

jenni - fotkajenni, 24. augusta 2014
Bublanina (vegan)
Foto: jenni

Vyzerá to tak, že leto nám už skončilo, ale pokiaľ máte doma nejaké zásoby bobuľového ovocia, môžete si ho pripomenúť napríklad takouto šťavnatou bublaninou, Zobraziť celý popisVyzerá to tak, že leto nám už skončilo, ale pokiaľ máte doma nejaké zásoby bobuľového ovocia, môžete si ho pripomenúť napríklad takouto šťavnatou bublaninou, po ktorej sa zalizovali aj nevegáni. www.dontbefakebakesomecake.sk

15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 1/2 hrnčeka
1 1/2 hrnčeka
1 ks
3 ČL
1/2 ČL
100 ml
podľa potreby
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou, s cukrom, pridáme vnútro s vyškrabaného vanilkového struku (tzv. vanilkový kaviár alebo vanilkové semienka). Do mlieka pridáme jablčný ocot a necháme minútu postáť bokom. Mlieko potom vlejeme do sypkej zmesi a premiešame. Ďalej pridáme olej a tiež ho zamiešame do cesta.

  2. 2

    Rúru na pečenie si predhrejeme na 180 stupňov. Plech na pečenie si zatiaľ vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Na cesto rovnomerne rozdelíme a poukladáme umyté černice.

  3. 3

    Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Ak si nie ste istý, či je koláč upečený skúste do neho zapichnúť špáradlo a ak je čisté a nie je na ňom nalepené cesto, koláč je upečený. Koláč po upečení nechajte vychladnúť a vychladnutý posypte práškovým cukrom. Ak by ste ho posypali ešte z horúca, cukor by sa spustil (roztopil).

    Bublanina (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

glosterka
Rada vyskúšam! Mňamkyyyy, bublaninka bez vajec a ešte z mojej obľúbenej špadičky :-). Ozvem sa aká bola degustácia. A veľa zdravia prajem autorke receptu! ;-)
glosterka
@jenni , je vynikajúci. Som milo prekvapená :-). Ubrala som z cukru a dala som čučorieky a višne :-). Mňami-mňam. Ďakujem za receptík :-).
jenni
ja ďakujem, že si recept skúsila a napísala si, aký koláč bol :))
kadlubiacka
Dakujem velmi pekne za recept, vyskusala som a ked "bublaninu", tak jedine podla tohto receptu ;-) Velmi rychli, chutny a zdravy kolac :-) ..aj svokre som sa zavdacila ;-)
stresolienka
Práve som dopiekla tvoju bublaninu, robila som s hruškami. Je výborná a vláčna :) zajra beriem aj kolegom do roboty. mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia