Bublanina s višňami a čokoládou à la deň a noc

eviana - fotkaeviana, 15. júna 2014
Bublanina s višňami a čokoládou à la deň a noc
Foto: eviana

...nebudem vkladať fotopostup, pretože receptov na bublaninu tu je veľa. Berte tento recept ako inšpiráciu na trošku inú, rýchlu a skvelú bublaninu.

15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks
200 g
1 PL
štipka
150 g
100 g
50 g
1 citrón
200 g
300 g
1 dl
1 dl
1 bal
3 PL




Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme bielky so stipkou soli, vyšlaháme do polotuha, potom prisypeme cukor kryštálový aj vanilkový. Vymixujeme do tuha. Na dvakrát pridáme žĺtky, vymixujeme. Pridáme olej a mlieko, zmiešame dohromady. Krásne spracovaný fotopostup ma @megdesign, ktorý robí bublaninu podobne ako ja, tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/ceresnova-bublanina-fotorecept/48206-recept.html

  2. 2

    V mise si zmiešame suché suroviny - múky, orechy, prášok do pečiva a strúhanú citrónovú kôru. Tu som si zmes z mixéra musela preliať do misy, lebo mi chcela utiecť z mixéra. Do tekutej zmesi postupne vmiešame sypké suroviny. Polovicu cesta dáme do druhej misy a vmiešame do nej kakao. Do žltého cesta dáme nasekanú čokoládu. Čokoládu "sekám" - ako som už raz pri niektorom recepte uviedla - dám ju do pevnejšieho sáčka a trieskam po nej valčekom na cesto, alebo tĺčikom na mäso - takto isto postupujem aj pri "sekaní" orechov ;)

  3. 3

    Cesto lejeme na vymastený a krupicou vysypaný plech spôsobom, ako som sa to naučila od @alex37 v tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/svieza-narodeninova-torta-fotorecept/50101-recept.html Dosiahneme tak krásny mramorový vzor... ešte som cesto trošku rozčechrala vareškou :) No a potom už len nahádzať višne (či iné ovocie podľa ľubovôle) a dať piecť do vyhriatej rúry pri 190°C na cca 25 min.

Diskusia k receptu

afataga
cokoladova s ceresnami, dala by som sa pozvat na kostovku :-)
luss44
parádna je :) Bublanina bola u nás minulý týždeň 2x, takže teraz bude na rade táto Tvoja. Super čokoládová, si mi opäť trafila do nôty :)
eviana
@mesiar50 , ďakujem za slová uznania Lacko, potešil si ma ;)
@alex37 , za tú krásu vďačím aj Tebe drahá ;) však si ma naučila tak mramorovať ako nikto ;)
@afataga , dobehni, ešte z nej v chladničke je kúsok, veľmi rada Ťa ponúknem ;)
@nati123 , ďakujem ;)
@margaretka28 , dobehni s @afataga , rada aj Teba pohostím ;)
@luss44 , vďaka za milé slová, mám radosť, že Ťa zaujala a budem sa tešiť na Tvoje dojmy z nej ;) Ovocia teraz hojne, takže je čas bublanín ako vyšitý :)
@svedka , si milá, ďakujem - obom ;)
janger
@evianka , este som takuto bublaninu na tmavy sposob nevidela. Toto uz je skoro zakusok :-). S visnami musi chutit fantasticky!
eviana
@jarunka , ďakujem za milý komentár, verím, že Ťa bublanina nesklame :)
@elysienka , tá Tvoja bublaninka je tiež pani bublanina parádnica ;) Mám radosť, že sa nápad s čokoládou prijal... máš doma zrejme maškrtníkov rovnakého druhu ako je ten môj ;) Ďakujem :)
sracz
... aj túto Tvoju bublaninu, @eviana milá smiem a môžem vo dne aj v noci! ... a ešte liter "nahorkastého kakajíčka" ku nej, prosím! P.S.: TS asi nefungujú, tak iba info krátke! Mal som problémy s PC a Teba som tu dlhšiu dobu "postrádal"! ... už je všetko v "paráde"?
eviana
Milý @sracz , si predstav, že aj mne nejak blbne celý systém, aj ten PC ;) Začalo mi všetko ohľadom varechy posielať medzi spamy, netuším prečo, žiadne nastavenia som nemenila, takže až dnes - keď idem spamy čistiť - som našla upozornenie na Tvoj milý komentár. Ďakujem Ti zaň srdečne, mám radosť, že sa Ti bublaninkový recept páči, usmial si ma ako to len Ty vieš :)
Do parády ešte dosť ďaleko, ale snáď každým dňom o kúsok bližšie. Budeme musieť niekedy konečne spojazdniť inšie kanály, keď sa už na tie TS-kové spoľahnúť nedá. Pozdravujem Teba a Tvoju milovanú do Iowy a prajem príjemný október :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia