Bublanina s višňami a čokoládou à la deň a noc

Autor receptu: eviana

...nebudem vkladať fotopostup, pretože receptov na bublaninu tu je veľa. Berte tento recept ako inšpiráciu na trošku inú, rýchlu a skvelú bublaninu.

15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Do mixéra dáme bielky so stipkou soli, vyšlaháme do polotuha, potom prisypeme cukor kryštálový aj vanilkový. Vymixujeme do tuha. Na dvakrát pridáme žĺtky, vymixujeme. Pridáme olej a mlieko, zmiešame dohromady. Krásne spracovaný fotopostup ma @megdesign, ktorý robí bublaninu podobne ako ja, tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/ceresnova-bublanina-fotorecept/48206-recept.html
  2. V mise si zmiešame suché suroviny - múky, orechy, prášok do pečiva a strúhanú citrónovú kôru. Tu som si zmes z mixéra musela preliať do misy, lebo mi chcela utiecť z mixéra. Do tekutej zmesi postupne vmiešame sypké suroviny. Polovicu cesta dáme do druhej misy a vmiešame do nej kakao. Do žltého cesta dáme nasekanú čokoládu. Čokoládu "sekám" - ako som už raz pri niektorom recepte uviedla - dám ju do pevnejšieho sáčka a trieskam po nej valčekom na cesto, alebo tĺčikom na mäso - takto isto postupujem aj pri "sekaní" orechov ;)
  3. Cesto lejeme na vymastený a krupicou vysypaný plech spôsobom, ako som sa to naučila od @alex37 v tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/svieza-narodeninova-torta-fotorecept/50101-recept.html Dosiahneme tak krásny mramorový vzor... ešte som cesto trošku rozčechrala vareškou :) No a potom už len nahádzať višne (či iné ovocie podľa ľubovôle) a dať piecť do vyhriatej rúry pri 190°C na cca 25 min.