Bublanina s pribináčkovým krémom

dzejsik - fotkadzejsik, 16. augusta 2015
Bublanina s pribináčkovým krémom
Foto: dzejsik

Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme dokopy? Hotová dobrota!

15 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
1 1/2 hrnčeka
1 1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka (alebo mlieko)
1 hrnček
3 hrnčeky
1 1/2 bal.
 ľubovoľné
Pribináčkový krém:
500 ml
500 g jemný
2 bal.
1 bal. bez varenia vanilkový
1 bal.
podľa potreby




Postup

  1. 1

    BUBLANINA: Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, pridáme najprv tekuté, potom sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Upečieme dozlatista.

  2. 2

    PRIBINÁČKOVÝ KRÉM: Vyšľaháme šľahačku so Smetafixmi, na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nakoniec postupne prisypávame pudingový prášok. Dochutíme vanilkovým a práškovým cukrom. Natrieme na vrch koláča.

  3. 3

    Koláčik necháme aspoň hodinu stuhnúť v chlade. Môžeme dozdobiť ovocím.

    Bublanina s pribináčkovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    PS: Ak vás popadne chuť na niečo citrónové, dnes som upiekla výborný citrónový koláčik podľa @Michaela233. Na ozdobu som vyšľahala mascarpone s trochou citrónovej šťavy a dosladila. Vrelo odporúčam! :))

    Bublanina s pribináčkovým krémom - obrázok 4
  5. 5

    HRNČEK = 250 ml PLECH = 27x37 cm

Diskusia k receptu

kukulienka71
už mi chýbali tvoje krásne a výborné koláčiky. Tento vyzerá tiež extra dobre s pribináčikom navrchu.
havino
Ole creme tvaroh veľmi dobre ochutí a následne bublaninu tiež, viem si chuť predstaviť
luss44
výborný nápad oživiť bublaninu takýmto krémom, aj to dobre vyzerá, mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia