Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme dokopy? Hotová dobrota!
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 1 1/2 hrnčeka |
|
| 1 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka (alebo mlieko) |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 hrnčeky |
|
| 1 1/2 bal. |
|
| ľubovoľné |
|
| Pribináčkový krém: | |
| 500 ml |
|
| 500 g jemný |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. bez varenia vanilkový |
|
| 1 bal. |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
BUBLANINA: Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, pridáme najprv tekuté, potom sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Upečieme dozlatista.
- 2
PRIBINÁČKOVÝ KRÉM: Vyšľaháme šľahačku so Smetafixmi, na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nakoniec postupne prisypávame pudingový prášok. Dochutíme vanilkovým a práškovým cukrom. Natrieme na vrch koláča.
- 3
Koláčik necháme aspoň hodinu stuhnúť v chlade. Môžeme dozdobiť ovocím.
- 4
PS: Ak vás popadne chuť na niečo citrónové, dnes som upiekla výborný citrónový koláčik podľa @Michaela233. Na ozdobu som vyšľahala mascarpone s trochou citrónovej šťavy a dosladila. Vrelo odporúčam! :))
- 5
HRNČEK = 250 ml PLECH = 27x37 cm
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu