Bublanina s pribináčkovým krémom
Autor receptu: dzejsik
Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme
dokopy? Hotová dobrota!
15 minút príprava |
45-50 minút na 170 °C |
Postup
- BUBLANINA: Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, pridáme najprv tekuté, potom sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Upečieme dozlatista.
- PRIBINÁČKOVÝ KRÉM: Vyšľaháme šľahačku so Smetafixmi, na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nakoniec postupne prisypávame pudingový prášok. Dochutíme vanilkovým a práškovým cukrom. Natrieme na vrch koláča.
- Koláčik necháme aspoň hodinu stuhnúť v chlade. Môžeme dozdobiť ovocím.
- PS: Ak vás popadne chuť na niečo citrónové, dnes som upiekla výborný citrónový koláčik podľa @Michaela233. Na ozdobu som vyšľahala mascarpone s trochou citrónovej šťavy a dosladila. Vrelo odporúčam! :))
- HRNČEK = 250 ml
PLECH = 27x37 cm