Bublanina s pribináčkovým krémom

Autor receptu: dzejsik

Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme dokopy? Hotová dobrota!

15 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. BUBLANINA: Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, pridáme najprv tekuté, potom sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Upečieme dozlatista.
  2. PRIBINÁČKOVÝ KRÉM: Vyšľaháme šľahačku so Smetafixmi, na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nakoniec postupne prisypávame pudingový prášok. Dochutíme vanilkovým a práškovým cukrom. Natrieme na vrch koláča.
  3. Koláčik necháme aspoň hodinu stuhnúť v chlade. Môžeme dozdobiť ovocím.
  4. PS: Ak vás popadne chuť na niečo citrónové, dnes som upiekla výborný citrónový koláčik podľa @Michaela233. Na ozdobu som vyšľahala mascarpone s trochou citrónovej šťavy a dosladila. Vrelo odporúčam! :))
  5. HRNČEK = 250 ml PLECH = 27x37 cm