Slivková bublanina

Bublanina na lyžice s minislivkami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Z čerstvých minisliviek. Jednoducho, rýchlo a chutne.

35 minút
na 175 – 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Minislivky očistím, odkôstkujem a rozdelím na polovice. Ak máte veľké slivky, treba ich nakrájať aspoň na štvrtiny.
  2. Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami, štipkou soli, primiešam olej, mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva.
  3. Hotové cesto vylejem na vymastený a múkou posypaný plech (20 x 30 cm) a navrch cesta rovnomerne rozložím polovičky minisliviek.
  4. V rúre vyhriatej na 175 – 180 stupňov upečiem za 35 minút. Kontrola špajľou. Každý sa riadi svojou rúrou.
  5. Vychladnutú bublaninu posypem práškovým cukrom.