Slivková bublanina
Bublanina na lyžice s minislivkami (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Z čerstvých minisliviek. Jednoducho, rýchlo a chutne.
Postup
- Minislivky očistím, odkôstkujem a rozdelím na polovice. Ak máte veľké slivky, treba ich nakrájať aspoň na štvrtiny.
- Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami, štipkou soli, primiešam olej, mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva.
- Hotové cesto vylejem na vymastený a múkou posypaný plech (20 x 30 cm) a navrch cesta rovnomerne rozložím polovičky minisliviek.
- V rúre vyhriatej na 175 – 180 stupňov upečiem za 35 minút. Kontrola špajľou. Každý sa riadi svojou rúrou.
- Vychladnutú bublaninu posypem práškovým cukrom.