Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta fotorecept
Foto: marianne
Recept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je Zobraziť celý popisRecept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je snáď iná.Ale kniha výborná,stojí za prečítanie.Dajú sa použiť aj čerešne,jablká,hrušky či figy.Podáva sa s troškou zmrzliny.Tiež výborná príloha k ryži,zemiakom,cestovinám namiesto kompotu..
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slivky umyjeme a rozkrájame na štvrtinky.Prelejeme ich citronovou šťavou a necháme 10 minút marinovať.
-
2
Zmiešame cukor so škoricou(dala som trstinový).Na teflonovej panvici rozohrejeme máslo,pridáme slivky a posypeme zmäsou cukru a škorice.
-
3
Povaríme na miernom plameni,pokiaľ nezmäknú(nesmú byť ale rozvarené,najlepšie sú pripravené al dente).Podávame pri izbovej teplote so zmrzlinou alebo bez nej.
-
4
Pripravovala som podľa tohto receptu.
-
5
Je to naozaj dobručké.
-
6
Dnes som spravila jablkové,tiež mňam...
recepty ako aj tento tvoj ....krasne nafoteny! Osobne si myslim ,ze francuzka kuchyna je vynikajuca a s priberanim je to ako s kazdym jedlom .... individualne ;-) .V knihe je poukazany zivotny styl,nie len recepty...pekne citanie.
Teraz o inom ovocí - dnes som kúpila v Jednote pri Mýte nektarinky po l,20 € a sú sladké, dozreté - tak ti posúvam tip. Kúpila som opatrne, iba na ochutnanie, ale zajtra sa tam ešte stavím, aby som sa ich aj najedla. Chcem sa ťa ešte spýtať - máš záhradku, prijala by si zukinu? :))
@pivonka pekne dakujem za tip,pozriem urcite,nektarinky mam velmi rada,ale az v stvrtok,dufam,ze este budu mat...zajtra musim na den odcestovat.
Zahradku nemam,ale cukinu by som prijala rada,ak sa Ti dost urodilo a mas nazvys,rada od teba kupim, chodim na nu do obchodu...
Škoda len, že nemám aspoň o 20 rokov menej ak by som všetko mala poskúšať čo tu nachádzam tak sa prasknem od toľkých dobrôt, či sladkých, slaných, kyslých atď... . Super stránka táto varecha, ďakujem tvorcom, že niečo takéto existuje......
Keďže varím iba pre seba, množstvo dávam odhadom, ale pridám zo tri zemiaky a jem bez chleba, je tam dosť zeleniny.
Sme skoro susedky - fakt psina - ja na bývam na 870.
Uz som sa zlakla,ze si v 995 :-DDDDDD
Ak sa budes nudit,pribehni na kavu,mas to cez cestu:-)len sa ozvi,aby som bola doma.Prve poschodie, posledne dubove dvere po lavej strane.Nezabludis,take mame len my.
Ak by nieco,tu je moj email:mchrenscova@gmail.com
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-pliecko-po-uhorsky-fot...