Bublanina Jarka (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Nechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama, tak to robím ja, je to možno ľahšie, určite skúsené gazdinky s praxou mi dajú za pravdu.
40 minút príprava |
35/45 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si robot (mixér) na šľahanie a všetky suroviny.

- Dám do robota 6 bielkov, postupne pridávam kryštálový cukor, a šľahám až kým nie je tuhá pena. Potom pridám do vyšľahaných bielkov žĺtka, a znova pol minúty prešľahám.

- Potom prilievam postupne olej,

- vlažnú vodu,

- ďalej príde na rad múka s premiešaným práškom do pečiva. Spolu celé na pomalé obrátky premiešame v jednej nádobe.

- Vylejeme na plech. Mám pečiacu fóliu, je to super, nemusí sa nič mastiť ani múčiť.

- V zime dávam ovocie mrazené (ríbezle) zavárané (marhule,čerešne,višne). Zvyknem ovocie kombinovať , poukladám do radu marhule, a ríbezle pomedzi marhule. Dám do predhriatej rúry na 180°c . Pečiem cca 35/45 min., samozrejme každá si pozná svoju pečiacu rúru.

- Som naučená miešať bielka s cukrom a potom pridávať ostatné prísady , je to podľa mňa jednoduchšie a efekt je ten istý , možno aj lepší. Mám len dobrú skúsenosť s takýmto postupom.

- pridávam nové foto , bublaninu som robila teraz 29.5.11, len sa tak za ňou zaprášilo
- už len na tácku ,
- Janko si pochutil