Bryndzovo-slaninové pagáče

Autor receptu: kimika

Na týchto pagáčoch mi chutí najviac, že nie sú z kysnutého cesta lebo s tým sa ja nekamarátim a pagáče môžem kedykoľvek :)

Postup

  1. Z hladkej múky, bryndze, masla, vajec a nadrobno nakrájanej slaninky si poriadne vymiesime cesto, ktoré sme ochutili soľou. Necháme odpočinúť cca hodinku v chlade. Potom na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska, na ktoré mriežkou na zemiaky urobíme mriežku, uložíme na bravčovou masťou vymastený plech na pečenie a potrieme žĺtkom. Pečieme do zlatista(cca 35-40 min.) pri teplote 180°C. Ja som na vykrajovanie použila pohár s priemerom 5,5cm. Hodia sa ku všetkému. K pivu, vínu aj k zakysanke (len nie všetko dokopy) :)