Bryndzové rožky

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 ml
200 ml
20 g
250 g
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

  2. 2

    Dobre vypracované cesto rozvaľkáme na štvorec, bez kysnutia. Vykrojíme trojuholníky, ktoré plníme plnkou z bryndze (bryndza vymiešaná s vajíčkom a prelisovaným cesnakom).

  3. 3

    Stočíme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a potrieme studenou slanou vodou.

  4. 4

    Necháme kysnúť, kým sa nám nevyhreje rúra na 180 °C, potom plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme doružova asi 20 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: