Bryndzové pirohy

Autor receptu: daskapp

Tieto pirohy sú z mojej rodnej obce - Vernár. Sú vynikajúce, vyskúšajte. :)

60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme bryndzu, 1 KL sušenej mäty (ak máme čerstvú pridáme viac). Premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Urobíme cesto z múky ( cca 200 g - dávam od oka, presne neviem ), vody a soli. Vyvaľkáme a vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, ktoré plníme zemiakovo-bryndzovou zmesou. Z koliesok vytvoríme pirohy. Pravé vernárske pirohy sa robia zahýnané - foto dodám neskôr.
  3. Pirohy varíme v osolenej vode, podávame s oškvarenou slaninkou. Dobrú chuť ! :)