Foto: elekra
Celá naša rodina, až na mladšiu dcéru, ich má rada. Je to rýchly a nenáročný recept. Dajú sa jesť aj na druhý deň, Zobraziť celý popisCelá naša rodina, až na mladšiu dcéru, ich má rada. Je to rýchly a nenáročný recept. Dajú sa jesť aj na druhý deň, pravda, ak zostanú....
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle.
-
2
Pridáme soľ a hladkú múku podľa potreby, kým nám vznikne vláčne hustejšie cesto.
-
3
Halušky pretlačíme cez haluškár do vriacej osolenej vody.
-
4
Uvarené scedíme a pridáme do rozmiešanej bryndze s mliekom.
-
5
Na hotové halušky dáme upraženú slaninku,
-
6
a podávame:
ja vyskvarim udenu slaninku na chrumkavo ( vela, vela ), tak 2 -3 lyzice horucej masti na dno kastrola, na to bryndzu a na to halusky, premiesam, nalozim na taniere, posypem husto skvarkami a kto chce smotanu a kto kysle mlieko, sa obsluzi :-)
od tohoto miesta je to odvodene
en.wikipedia.org/wiki/...
bryndzové halušky zbožňujeme, môžeme sa za nimi utĺcť a nikdy sa ich neprejeme. :P :P :P
@elektra zaslúžených ***** ti dávam :-)