Bruschetta so špargľou a strateným vajcom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. V osolenej vode obvaríme špargľu do mäkka.
  2. Stratené vajce: Do vriacej vody pridáme lyžicu octu, lyžičkou urobíme vír a do stredu rozklepneme vajíčko, ktoré sa pekne zaobalí. Vajíčko varíme asi tri minúty, aby bolo namäkko.
  3. Krajce chleba ugrilujeme na panvici alebo na grile, potom potrieme strúčikom cesnaku a maslom. Špargľu si na panvici prehodíme s nasekaným cesnakom a maslom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Na chlieb dáme špargľu, pridáme stratené vajce, žeruchu a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Iný rozmer jedlu pridá pokvapkanie aromatickým hľuzovkovým olejom.