„Brownies“ z červenej repy (vegan)

jenni - fotkajenni, 14. júla 2014
„Brownies“ z červenej repy (vegan)
Foto: jenni

Brownies z červenej repy? Vegánom budú tieto "brownies" z repy iste dôverne známe. Koláč som robila už veľmi dávno, vtedy s lieskovcami, a rozhodla som sa ho upiecť znova a pomeniť určité suroviny v recepte a obohatila som ho o čokoládovú polevu. Bol ešte lepší ako prvá verzia, tak nech chutí aj vám :)

1 plech
porcia
15 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
290 g
100 g
1 balenie
200 ml
2 čl
50 ml
2 čl
štipka
 môže/nemusí byť
Poleva:
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarila. Vložíme ju do hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni do zmäknutia.

  2. 2

    Kým sa repa varí, pripravíme si suroviny na cesto. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a cukor a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Keď máme repu uvarenú, zmixujeme si ju z menším množstvom mlieka na kašu. Do zvyšnej časti mlieka dáme jablčný ocot a necháme pár minút postáť.

  4. 4

    Do sypkej zmesi vlejeme olej a mlieko a celé cesto dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme zmixovanú repu a zapracujeme ju do cesta. Kto chce, môže do cesta pridať aj čokoládu (na varenie alebo horkú), ktorú treba nasekať na menšie kúsky a zapracovať do cesta. Počas pečenia sa rozpustí a keď budete koláč jesť, bude to úžasná chuť.

  5. 5

    Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Koláč pečieme približne 35-40 minút pri 180 stupňoch. Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu a to tak, že nad parou v si rozpustíme čokoládu na varenie spolu s kokosovým mliekom. Množstvo čokolády a oleja závisí od toho, akú hustú chcete polevu mať. Polevu natrieme na upečený koláč, necháme stuhnúť a môžeme ozdobiť napríklad malinami.

  6. 6

    Ako vylepšenie koláča, kto chce, môže na ešte teplý koláč natrieť pikantný lekvár a až naň dať čokoládovú polevu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no niektorí ľudia sa tu naozaj až veľmi nudia, svet by bol však krajší, keby sme viac chválili a hľadali pozitíva, než to, že niektorí nájdu chyby, nedostatky a samé "hrôzostrašné" veci v receptoch, ktoré až také hrozné nie sú a pohoršujú sa nad maličkosťami..ale pre pokoj v duši všetkých varecháčov som názov zmenila a pridala úvodzovky :D a verím, že na celej vareche zavládne večný pokoj, mier s vami :D
sú to brownies z červenej repy, dosť častý recept u vegánov, za to som ho tak nazvala :) .. a ide tam aj čokoláda nasekaná do cesta, píšem to v postupe a mám ju uvedenú aj v surovinách ..ja len dúfam, že sa tu nestrhne zas ďalšia siahodlhá a nevrlá debata o nevhodnom názve receptu :D