Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Brownie guľky bez lepku s arašidovým maslom

novalim - fotkanovalim, 9. novembra 2019. Komerčný recept.
Brownie guľky bez lepku s arašidovým maslom
Foto: novalim

Už ste niekedy chutnali brownie guľky bez lepku? Túto dobrotu sme pre vás pripravili s použitím zmesi na bezlepkový muffin. Keď do cesta pridáte kvalitnú horkú čokoládu, výsledkom bude krehký čokoládový korpus, ktorý sme použili ako základ na tieto brownie guľky. Arašidové maslo slúži ako spojivo a zároveň guľky dochutí. Ak čakáte hostí, tieto sladké jednohubky budú hitom vášho sladkého menu.

30-40
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
100 g
3 ks
100 g
100 g
150 g
Na obaľovanie:
 opražené a nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do krémova, primiešame žĺtky, potom pridáme roztopenú čokoládu.

  2. 2

    Zmes na muffin prisypeme k čokoládovej zmesi, premiešame a napokon zľahka vmiešame sneh z troch bielkov. Nalejeme na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Hotový korpus rozdrobíme do misy, pridáme arašidové maslo, rozmiešame a rukami tvarujeme brownie guľky. Obaľujeme ich v horkom kakau alebo v opražených mletých orieškoch.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: