Broskyňový koláčik
Autor receptu: mirkatarby
Milujeme koláčiky s mascarpone a vždy ho mám pre prípad v chladničke.Tak som to skúsila pre zmenu s broskyňami.
10 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknutý margarín,cukor,vajíčko,citrónovú kôru z 1 citróna a štipku soli vymiešame.Pridáme múku,kypr.prášok.Vypracujeme cesto,vytvarujeme bochník a necháme v chladničke pol hodiny odležať.
- Na doske vyvaľkáme cesto a preložíme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy,urobíme malý okraj asi 2 cm,vidličkou cesto popicháme.Dáme upiecť do predhriatej rúry na pol hodiny.
Po upečení necháme vychladnúť.
- V hlbšej miske si vyšľaháme smotanu,mascarpone a vanilkový cukor do hustej masy.Tú natrieme na korpus.
- Odkvapkané broskyne poukladáme na krém,ak sú kúsky veľké,tak ich pokrájame na menšie kúsky.Zo sirupu z kompótu a želatíny uvaríme podlľa návodu krém.Ak nemáme 250 ml sirupu,môžme doliať vodu,ale ja som doliala asi pol deci pomarančového džúsu.Vlažnou želatínou polejeme povrch koláča a dáme do chladu stuhnúť.