Broskyňový koláč s hviezdičkami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
20 minút na 160/180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame do hladkého cesta.
- Cesto nalejeme na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br />
<br />
Elektrická rúra: 180°C<br />
Teplovzdušná rúra: 160°C<br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
<br />
<b>Doba pečenia: asi 20 minút</b>
- Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus.
- Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky.
- Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.
|