Broskyňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy,rychly, chutny kolac z cerstvych zrelych broskyn.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Broskyne:
  2. Umyte broskyne nakrajame na tenke mesiaciky;
  3. V panvici rozpustime maslo,pridame cukor a skoricu;
  4. Vsypeme broskyne a podusime ,kym nepustia stavu;
  5. Opatrne ich vyberieme a nechame vychladnut;
  6. Na miernom ohni sirup este varime do zhustnutia;
  7. Pripravime si suroviny na cesto:
  8. Maslo vyslahame s cukrom na penu,do ktorej za staleho miesania pridavame vajcia. Muku zmiesame s praskom do peciva a jemne vmiesame do hotovej zmesi.
  9. Vymiesane cesto vlejeme do vymastenej ,mukou vysypanej formy;
  10. Na vrch naukladame mesiaciky broskyne ;
  11. Pecieme do zlatista pri teplote 175 stupnov C , 45 minut. Mierne vychladeny kolac vyklopime na tanier a potrieme sirupom;
  12. Ozdobime mesiacikmi z cerstvej broskyne a krajame na porcie;
  13. Dobru chut!
  14. Upiekla som ho aj na plechu;udusene broskyne som obalila v muke pred ukladanim na cesto.Takto netreba kolac vyklopit,da sa krajat na plechu,lebo broskyne nespadnu na dno.
  15. Na vrch som nalozila nakrajane udusene kocky broskyne;