Broskyňový koláč (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jednoduchy,rychly, chutny kolac z cerstvych zrelych broskyn.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Broskyne:
- Umyte broskyne nakrajame na tenke mesiaciky;
- V panvici rozpustime maslo,pridame cukor a skoricu;
- Vsypeme broskyne a podusime ,kym nepustia stavu;
- Opatrne ich vyberieme a nechame vychladnut;
- Na miernom ohni sirup este varime do zhustnutia;
- Pripravime si suroviny na cesto:
- Maslo vyslahame s cukrom na penu,do ktorej za staleho miesania pridavame vajcia.
Muku zmiesame s praskom do peciva a jemne vmiesame do hotovej zmesi.
- Vymiesane cesto vlejeme do vymastenej ,mukou vysypanej formy;
- Na vrch naukladame mesiaciky broskyne ;
- Pecieme do zlatista pri teplote 175 stupnov C , 45 minut. Mierne vychladeny kolac vyklopime na tanier a potrieme sirupom;
- Ozdobime mesiacikmi z cerstvej broskyne a krajame na porcie;
- Dobru chut!
- Upiekla som ho aj na plechu;udusene broskyne som obalila v muke pred ukladanim
na cesto.Takto netreba kolac vyklopit,da sa krajat na plechu,lebo broskyne nespadnu na dno.
- Na vrch som nalozila nakrajane udusene kocky broskyne;