Broskyňový džem s karamelom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi zaujímavá chuť broskyňového džemu..
60 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpila som dozreté broskyne na džem...
- umyla som ich a ošúpala z kože...
- pokrájala na menšie kúsky, zasypala cukrom a nechala presladzovať 24 hod. na 1 kg ovocia som odvážila 600g. cukru. ..druhý deň som ich dala variť do hrnca...
- ked sa začali robiť bublinky, vlastne začal vrieť džem...urobila som z 150g. cukru karamel a vyliala k broskyniam...počas pridávania treba miešať...čo mi zostal v mištičke karamel, naliala som do neho čerešňovicu, nechala roztopiť a priliala k džemu...pridala som mletú škoricu, bazamikový ocot,citronovú šťavu z jedného citronu a varila viac ako 1 hodinu...stále som premiešala a sledovala odparovanie..
- keď sa mi zdalo, že už je pomerne dosť hustý, urobila som skúšku na tanieriku..-
- a začala plniť do čistých pripravených pohárikov..
- naplnené poháriky som uzavrela a otočila na 5 min, hore dnom...
- hotový džem som ešte po otočení zakryla dekou až do vychladnutia..dobrú chuť..