Broskyňový džem s karamelom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi zaujímavá chuť broskyňového džemu..

60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kúpila som dozreté broskyne na džem...
  2. umyla som ich a ošúpala z kože...
  3. pokrájala na menšie kúsky, zasypala cukrom a nechala presladzovať 24 hod. na 1 kg ovocia som odvážila 600g. cukru. ..druhý deň som ich dala variť do hrnca...
  4. ked sa začali robiť bublinky, vlastne začal vrieť džem...urobila som z 150g. cukru karamel a vyliala k broskyniam...počas pridávania treba miešať...čo mi zostal v mištičke karamel, naliala som do neho čerešňovicu, nechala roztopiť a priliala k džemu...pridala som mletú škoricu, bazamikový ocot,citronovú šťavu z jedného citronu a varila viac ako 1 hodinu...stále som premiešala a sledovala odparovanie..
  5. keď sa mi zdalo, že už je pomerne dosť hustý, urobila som skúšku na tanieriku..-
  6. a začala plniť do čistých pripravených pohárikov..
  7. naplnené poháriky som uzavrela a otočila na 5 min, hore dnom...
  8. hotový džem som ešte po otočení zakryla dekou až do vychladnutia..dobrú chuť..