Broskyňová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 - 8 ks
100 ml
250 ml
1 ks
60 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Z broskýň vyberieme kôstku, stiahneme z nich šupku a polovicu podusíme v troche bieleho vína. Druhú polovicu varíme pol hodiny v 250 ml vody so žemľou a kúskom citrónovej kôry.

  2. 2

    Uvarenú masu pretrieme, primiešame k nej zvyšok bieleho vína a cukor. Polievku zahustíme žĺtkami a zalejeme ňou podusené broskyne – zmes môžeme aj rozmixovať v mixéri.

  3. 3

    Odložíme do chladna a polievku podávame studenú.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia