Brokolicovo-šunkové kuracie zvitky s kurkumou

anina6 - fotkaanina6, 23. februára 2013
Brokolicovo-šunkové kuracie zvitky s kurkumou
Foto: anina6

Minule som s kurkumou robila bravčové, tak som to skúsila aj s kuracím mäsom. Trochu som experimentovala, resp. čo bolo v chladničke a Zobraziť celý popis Minule som s kurkumou robila bravčové, tak som to skúsila aj s kuracím mäsom. Trochu som experimentovala, resp. čo bolo v chladničke a v mrazničke a obed bol na stole.

15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1  ks (malá)
100 g
100 g
200 ml
2 ČL (Zlatý klas)
50 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na rezne, a cez mikroten naklepeme. Takto som si zvykla klepať aj bravčové rezne a ušetrím si upratovanie celej kuchynskej linky, vrátane obkladačiek. Takže naklepané mäsko osolíme, okoreníme a poprášime grilovacím korením. Na rezne si položíme plátok šunky, plátok syra a pokrájanú brokolicu, ktorú sme si predtým pripravili. Ja som mala mrazenú, nevarenú, tak som ju len hodila do vriacej vody asi na minútku a možno aj menej. Ružičky brokolice som po dlžke nakrájala na menšie kúsky asi pol centimetra hrubé a tým som plnila potom rezne.

  2. 2

    Ked máme takto pekne poukladané suroviny na rezni, pomaličky si ho stáčame do zvitku alebo ruličky. Nemusíme ani spájať špáratkom, mne pekne držali pohromade. Stačí trošku popritláčať kraje. Hotové naplnené zvitky si potom ukladáme do pekáča, ktorý sme trošku poliali olivovým olejom. Povrch zvitkov trošku posypeme kurkumou a zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zo sladkej smotany, maizeny a vývaru z brokolice. Vývar som doliala počas pečenia, lebo sa mi zdala dosť hustá omáčka.

  3. 3

    Takto pripravené zvitky vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zakryté pečieme asi pol hodinku, potom odkryjeme a necháme zapiecť asi 10 minút. No ale to je individuálne, lebo každá rúra pečie ináč. K upečeným zvitkom som urobila ryžu a výborný šalát z ľadového šalátu, chery paradajok, trošku lahôdkovej cibule, šalátového korenia, pokvapkané olivovým olejom a citronom. Takže dobrú chuť.

Diskusia k receptu